BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya 5 ülkeye sınırlarını kapadı----

Almanya 5 ülkeye sınırlarını kapadı

Almanya 5 ülkeye sınırlarını kapadı
30 Ocak 2021 - 09:12 www.finansgundem.com

Almanya, mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan yeni tip korona virüs tiplerinin yoğun görüldüğü ülkelerden gelen yolcuların ülkeye girişini yasaklama kararı aldı

Alman İçişleri Bakanlığı, mutasyona uğramış Kovid-19'un yoğun olarak görüldüğü ülkelerden gelen uçak, tren, otobüs ve gemi şirketlerine 17 Şubat’a kadar yolcu taşıma yasağı getirdi.

Yarından tibaren geçerli olacak yasak İngiltere, İrlanda, Portekiz, Güney Afrika ve Brezilya, 31 Ocak'tan sonra da Afrika kıtasında yer alan Esvatini ve Lesotho’dan gelenler için geçerli olacak.

Almanya vatandaşları, Almanya’da ikamet eden yabancılar, transit yolcular, sağlık çalışanları ile malların taşınması bu yasaktan muaf tutulacak.

Almanya hava trafiğini sıfıra indirme kararını değerlendiriyor
Ancak Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Almanya'nın hava trafiğini sıfıra indirme olasığılını değerlendirdiklerini bildirdi. Böyle bir kararın alınması durumunda Almanya üzerinden transit geçiş izni verilmeyebilecek.

Bakan ayrıca Avrupa Birliği (AB) düzeyinde tatmin edici önlemler konusunda karara varılamaması durumunda ulusal düzeyde hareket etmeye devam edecekleri uyarısında bulundu. Seyahat ve sınırların kapatılması konusunda farklı uygulamalardan kaçınılması için AB düzeyinde ortak bir yaklaşım belirleme girişimleri sürürüyor.

Bilim insanları yeni mutasyonların virüsün orijinal türüne göre yüzde 70 daha bulaşıcı ve daha ölümcül olabileceği konusunda uyarıyor.

Fransa, AB dışındaki ülkelerden giriş çıkışları askıya alıyor

Danimarka rekor miktarda aşı sipariş etti

Schröder: AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var

AB, AstraZeneca'nın Kovid-19 aşısına onay verdi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)