BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanların yüzde 90'ı ülkede ırkçılık olduğunu kabul ediyor----

Almanların yüzde 90'ı ülkede ırkçılık olduğunu kabul ediyor

Almanların yüzde 90'ı ülkede ırkçılık olduğunu kabul ediyor
05 Mayıs 2022 - 13:22 www.finansgundem.com

Almanya Aile Bakanı Lisa Paus, Berlin'de "Ulusal Ayrımcılık ve Irkçılık İzleme" kurumunun 5 bin kişiyle görüşerek yaptığı araştırma sonuçlarını paylaştı.

Almanya Aile Bakanı Lisa Paus ülkede yaşayanların yüzde 90'ının ülkede ırkçılık olduğunu kabul ettiğini söyledi. Paus, ırkçılığın Almanya'da temel anayasal değerlere zarar verdiğini söyleyerek, "Araştırma sonucuna göre, Almanya'da yaşayanların yüzde 90'ı ülkede ırkçılık olduğunu kabul ediyor. İstesek de istemesek de ırkçılık her yerde ve hepimizi etkiliyor. Hatta ırkçılık sonucu hayatını kaybedenler oluyor" ifadelerini kullandı.

Almanya'da yaşayanların yüzde 22'sinin en az bir kere ırkçılık yaşadı

Araştırma, Almanya'da yaşayanların yüzde 22'sinin en az bir kere ırkçılık yaşadığını ortaya çıkardı. Müslüman karşıtı ırkçılığın, Müslüman kadınları Batı toplumlarında "bütünleştirilebilir" bir azınlık olarak kurguladığı ve bu şekilde dışladığı ifade edilen araştırmada, Almanya'da dini aidiyete odaklanmanın, daha önce "misafir işçi" veya "yabancı" olarak değerlendirilen nüfus gruplarının giderek daha fazla "Müslüman" olarak yorumlanmasının nedeninin, bir algı değişikliğinin sonucu olduğu kaydedildi.

Müslüman olmak tek başına bir tehlike

Müslüman olmanın, tek başına bir "sorun" hatta bir "tehlike" olarak algılandığı belirtilen araştırmada, dini mensubiyetin ırksallaştırıldığı ifade edildi. Araştırmaya göre, nüfusun dörtte birinden fazlası, sosyal gruplar arasındaki eşitsizliğin meşru olduğu fikrini paylaşıyor.

Almanya'da birçok kişi hala insan ırklarının varlığına inanıyor. Irkçı grupların genç üyeleri arasında doğrudan ırkçılık deneyimleri daha sık hale geliyor. Almanya'da ırkçılığın varlığından neredeyse hiç kimsenin şüphesi olmadığı söyleniyor.

Kanada ordusunda ırkçılık arttı

Fransa’da iki emlakçıdan biri 'ırkçılık' yapıyor

Fransa'da ırkçılık yapan 6 polise hapis cezası

Çin'de Mercedes'e ırkçılık suçlaması

McDonald’s ırkçılık davasında anlaşmaya vardı

Hamas: Aile birleşimi yasası ırkçılık suçu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)