BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanların en büyük endişesi enflasyon----

Almanların en büyük endişesi enflasyon

Almanların en büyük endişesi enflasyon
06 Temmuz 2022 - 13:02 www.finansgundem.com

Yoksulluk oranının iki Almanya'nın birleştiği 1990'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştığı Almanya'da, vatandaşlar enflasyondan endişeli.

Mayıs ayında yüzde 8,7 zirveye çıkan ve haziranda yüzde 8,2 olan enflasyon Almanları endişelendiriyor.

Piyasa ve kamuoyu yoklama şirketi Ipsos’un yaptığı araştırmaya göre enflasyon, Almanya'da yaşayanların en büyük endişesi.

27 Mayıs - 6 Haziran tarihleri arasında yapılan ankete katılanların yüzde 42'si enflasyondan kaynaklanan fiyat artışlarının şu anda en büyük endişeleri arasında olduğunu dile getirdi. Geçen ay yapılan ankette enflasyonu endişeleri arasında sayanların oranı, 6 puan daha düşüktü.

Yoksulluk ve sosyal eşitsizliğin en büyük endişeleri arasında yer aldığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 38. Geçen aya göre bu şıkta da 2 puanlık artış kaydedildi. Yüzde 31'lik bir kesim ise silahlı çatışmanın en büyük endişeleri arasında olduğunu dile getirdi. Haziran ayında yapılan ankette, araştırmaya katılanların yüzde 41'i silahlı çatışmayı en büyük endişeleri arasında saymıştı.

Geçtiğimiz günlerde Almanya Yeni Sosyal Yanıtlar Enstitüsü (INSA) tarafından yürütülen bir kamuoyu yoklamasında da, Alman vatandaşlarının yarısı, doğalgaz arzındaki azalma ve Avrupa Birliği'nde (AB) artan enflasyon nedeniyle önümüzdeki kış ısınma ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağı konusunda endişeli olduğunu belirtmişti.

Korona pandemisini endişe kaynağı olarak görenlerin oranı ise düşmeye devam ediyor. Aralık ayında her iki kişiden biri (yüzde 51), salgını endişeleri arasında sayarken bu oran yüzde 18'e kadar geriledi.

Almanya halkı kışın nasıl ısınacağından endişeli

 

Almanya'yı enflasyon korkusu sardı

 

Almanya'da yoksulluk 32 yılın zirvesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)