BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanların elinde hala 12.4 milyar Mark var----

Almanların elinde hala 12.4 milyar Mark var

Almanların elinde hala 12.4 milyar Mark var
16 Aralık 2020 - 16:35 www.finansgundem.com

Almanya 19 yıl önce Avro para birimine geçmesine rağmen halk hala Mark'ı unutamadı. Bundesbank, Alman halkının elinde hala 12.4 milyar Mark bulunduğunu açıkladı.

Almanya, 19 yıl önce Avrupa Para Birliği kapsamında Avro Bölgesi’ne dahil olması nedeniyle mevcut para birimi Mark’tan vazgeçerek Avro'ya geçmişti. Ancak Almanların eski para birimleri olan Mark’ı hala unutamadığı ortaya çıktı.

Almanya Federal Cumhuriyeti’nin merkez bankası Bundesbank, Alman halkının elinde halihazırda 12.4 milyar Mark bulunduğunu açıkladı.

MARK AVROYA ÇEVRİLEBİLİYOR

Alman markının piyasada günlük kullanımı mümkün değilken, elinde Mark bulunan kişiler istedikleri zaman Avro'ya çevirme imkanına sahipler.

Alman Merkez Bankası şubelerinde, 1 Avro 1,95 Mark ediyor. Merkez Bankası’nın verilerine göre, 166.6 milyon DM banknot ve 23.4 milyar madeni para bankalara geri dönmedi. Bunlardan bir kısmının Almanya dışında olduğu tahmin ediliyor.

Bundesbank, Almanya'nın 2021 büyüme tahminini düşürdü

 

Almanya'nın 2021 bütçesi mecliste onaylandı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Karagülle16 Aralık 2020 17:51

    Bu açıklamalarla piyasa yönlendirilmeye çalışılıyor.ama gerçekler bir süre sonra yine ben burdayım diyor.aynı senaryoyu geçen sene kış aylarında yaşadık.faizler 25-26 bandına çıktı ve iç talep neredeyse durma noktasına geldi. sayın Cumhurbaşkanı faizleri düşürmediği için merkez bankası başkanını görevden aldı.sonra hızlı bir şekilde ardı ardına faizler indirildi ve tüm kesimlere inanılmaz bir para dağıtıldı.sonra bu sonu düşünülmeden iç talebi canlandırmak için yapılan parasal genişleme enflasyonu tetikledi bu kez Sayın Cumhurbaşkanı faizleri niye yükseltmiyorsun diyerek yine merkez bankası başkanını görevden aldı.sonrasını söylemeye gerek yok elde para olmayınca bu cepten alır öbür cebe koyarsın borcu borçla kapatmaya çalışmak bu kısır döngüyü besler.faizleri enflasyonu dövizi bir ayarda tutabilirseniz bu işi çözemezsiniz ama dalgalanmaları önlersiniz.ancak tüm bunlar bir kaç sene sonra amerika faiz artırımına geçince işe yaramaz.