BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanlardan Türkçe medya atağı----

Almanlardan Türkçe medya atağı

Almanlardan Türkçe medya atağı
02 Mart 2018 - 18:02 www.finansgundem.com

Federal Almanya Parlamentosu Kültür ve Medya Komisyonu'nda flaş bir gelişme yaşandı. Komisyon yurt dışında Türkçe haber televizyonu kurulması kararını verdi

Almanya Parlamentosu Kültür ve Medya Komisyonu, yurtdışında yeni ve büyük olanaklara sahip Türkçe televizyon kanalı kurma kararı aldı.

OdaTV'den Ali Yıldırım'ın haberine göre, Federal Almanya Parlamentosu Kültür ve Medya Komisyonu'nda çarşamba akşamı Türkçe medya dünyası açısından önemli bir gelişme yaşandı. Komisyonda, yurtdışında yeni ve büyük olanaklara sahip bir Türkçe haber televizyonu kurulması kararı verildi.

Parlamentodaki gizli oturumda bir araya gelen Kültür ve Medya Komisyonu üyelerine bilgi veren Deutsche Welle (DW) Genel Müdürü Peter Limbourg, 2021'e kadar önümüzdeki 3 yıl içinde DW TÜRK adında bir televizyon kurmayı planladıklarını açıkladı. 

Habere göre DW Genel Müdürü, Almanca, İngilizce, İspanyolca ve Arapça yayın yapan televizyon kanallarının yanı sıra bir de Türkçe televizyon yayını başlatma planını Türkiye gibi otoriter devletlerdeki politik gelişmelerin göz önünde bulundurularak hazırlandığına dikkat çekti.

30'dan fazla dilde radyo programları ve internet haber portalları olan Almanya'nın Sesi 'Deutsche Welle'nin Türkçe televizyon kanalının ne zaman yayına başlayacağı henüz açıklanmadı. Ancak 'DW Türk' için fazla beklenmeyeceği, finansman süreci ve onunla bağlantılı yasal formaliteler tamamlanır tamamlanmaz kadronun oluşturularak yayına geçileceği sanılıyor.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)