BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAlmanlar tatil için Türkiye'ye geliyor----

Almanlar tatil için Türkiye'ye geliyor

Almanlar tatil için Türkiye'ye geliyor
14 Aralık 2017 - 11:37 www.finansgundem.com

Alman Seyahat Acenteleri Birliği ve seyahat acentelerinin verdiği bilgilere göre, Türkiye’ye seyahat etmek isteyen Alman turistlerin sayısı yeniden artış gösteriyor.

Alman Seyahat Acenteleri Birliği’nin (DRV) verdiği bilgilere göre, turizm branşı 2018’e iyimser bakıyor. Türkiye’de yaşanan gelişmelerin ardından sektörde düşüş kaydedildiğini belirten DRV, yeniden yükselme trendine girdiğini açıkladı. Kamuoyu araştırma şirketi GfK’nın verilerine göre, seyahat acenteleri ekim ayı sonunda yapılan değerlendirmeler uyarınca mevcut mali yılda bir önceki yıla oranla yüzde iki daha fazla kar elde etti. Kesin rakamlar ise şubat ayında Berlin’de yapılacak Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’nda (ITB) açıklanacak.

YÜZDE 5 GERİLEMİŞTİ

2015-2016 döneminde seyahat acenteleri 30 milyar 200 milyon euroyla yüzde 5’lik bir düşüş kaydetmişti. Bu dönemde turizm branşını en çok etkileyen ise Türkiye’deki terör saldırıları, darbe girişimi ve siyasi gerilim olmuştu. Bu durum Yunanistan’a ve İspanya’ya yaramış ve bu ülkelere yapılan rezervasyonlarda artış kaydedilmişti.

‘HER ŞEY DAHİL’ RAĞBET GÖRÜYOR

Avrupa’nın en büyük seyahat acentelerinden olan Alman TUI şirketi sonbahar aylarında Türkiye’ye yapılan rezervasyonlarda artış kaydedildiğini ve satışların da iyi durumda olduğunu açıkladı.
Turizm şirketi Thomas Cook da Mısır ve Türkiye’ye düzenlenen ‘her şey dahil tatillerin’ yeniden çok rağbet gördüğünü duyurdu. 
Tutuklanan gazeteciler nedeniyle yaşanan siyasi gerilimin ardından Alman turistlerin bir süre Türkiye’yi tercih etmediklerini belirten Thomas Cook CEO’su Peter Fankhauser da, “Bu durumun normale dönmesini bekliyorum” diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)