BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanlar da 'kral' istiyor!----

Almanlar da 'kral' istiyor!

Almanlar da 'kral' istiyor!
21 Mart 2023 - 15:54 www.finansgundem.com

Alman basınında yapılan bir ankette, Almanların yüzde 8'inin İngiltere örneğinde bir parlamenter monarşiye sıcak baktığı ve vatandaşların cumhurbaşkanı yerine kral ya da kraliçe istediği ortaya çıktı.

İngiltere Kralı III. Charles, mayıs ayındaki resmi taç giyme töreni öncesinde mart ayı sonunda Almanya'yı ziyaret edecek.

Charles'ın Almanya ziyareti öncesinde ülkede konuyla ilgili yapılan bir anket, Almanların yüzde 8'inin devlet başkanlığı makamında cumhurbaşkanı yerine bir kral ya da kraliçenin bulunmasını istediğini ortaya koydu.

Alman Stern dergisinin, kamuoyu araştırmaları şirketi Forsa'ya yaptırdığı anket, Almanların yüzde 89'luk kısmının parlamenter monarşiye sıcak bakmadığını ortaya koysa da, kral ya da kraliçeyi cumhurbaşkanına tercih eden katılımcıların sayısında artış yaşandığını ortaya çıkardı.

Devlet başkanlığında kral ya da kraliçe görmek isteyen yüzde 8'lik kısmın ise arasında sağ görüşlüler olduğu bilgisi öne çıktı.

Buna göre sağ siyasi görüşe sahip katılımcılar arasında yüzde 15, sağ popülist AfD seçmeni içinde de yüzde 14'lük bir kesimin, parlamenter monarşiye eğilimli olduğu belirlendi. Parlamenter monarşiye destekte en düşük oranın yüzde 3 ile Yeşiller Partisi seçmeninde olduğu kaydedildi.

Avustralya cumhuriyete geçiyor! 2023'te monarşiden ayrılacak

 

Kanada'nın İngiltere monarşisiyle bağları sağlam

 

Monarşi karşıtları gözaltına alındı, ifade özgürlüğü tartışması başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)