BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlman uzmandan Yunanistan'ı kızdıran Türkiye sözleri----

Alman uzmandan Yunanistan'ı kızdıran Türkiye sözleri

Alman uzmandan Yunanistan'ı kızdıran Türkiye sözleri
04 Mart 2021 - 12:25 www.finansgundem.com

Alman Uluslararası ve Güvenlik İşleri Enstitüsü'ne (SWP) bağlı Uygulamalı Türkiye Araştırmaları Merkezi'nin (CATS) başkanlığını yapan Günter Seufert'in yorumları Yunanistan basınında olay oldu.

Alman Uluslararası ve Güvenlik İşleri Enstitüsü'ne (SWP) bağlı Uygulamalı Türkiye Araştırmaları Merkezi'nin (CATS) başkanlığını yapan Günter Seufert "Yunanistan küçük devlet, Türkiye bölgesel güç" yorumunu yaptı. Seufert'in bu sözleri Yunanistan'da olay oldu. Atina'da yayımlanan Yunan Kathimerini gazetesi Seufert'in röportajına yer verdi.

"TÜRKİYE GERÇEĞİNİ GÖRMELİYİZ"

Türkiye'nin bölgesel bir güç olduğunu söyleyen Seufert "Rusya'nın Dağlık Karabağ'daki savaşta nasıl davrandığına da bakın. Dolayısıyla Rusya da Türkiye'yi bölgesel bir güç olarak kabul ediyor. Ve Türkiye’nin komşularına baktığınızda, Batı’da Yunanistan ve Bulgaristan gibi küçük devletler, güneyde ise Suriye ve Irak’ta başarısız devletler görüyorsunuz. Ayrıca, on yıllardır büyük uluslararası baskı altında olan bir devlet olan İran'ı da görüyorsunuz. Dolayısıyla Türkiye bölgesel bir güçtür. Kendi bölgesinde bir güç ve bugün Afrika'daki etkisini genişletiyor. Bunu bir gerçek olarak görebilmeliyiz" dedi. Washington'un Rusya karşısında Türkiye'yi kaybetmeyi göze alamayacağını ifade eden Seufert, "Batı, Rusya'ya karşı stratejik manevra alanına sahip Türkiye'yi kaybedemez" dedi.

Rumların doğalgaz oyunu bozuluyor

SpaceX'te çalışan Türk mühendis konuştu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)