BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlman usulü hesaplaşma----

Alman usulü hesaplaşma

Alman usulü hesaplaşma
29 Aralık 2020 - 15:46 www.finansgundem.com

Korona virüs salgının patlak vermesinin ardından sınırların kapanmasıyla dünyanın farklı yerlerinde mahsur kalan ancak daha sonra ülkelerine gelen Alman yolcular, hükümete karşı çok sayıda dava açtı.

Almanya dünyanın çeşitli yerlerinde koronavirüs salgını nedeniyle mahsur kalan ve ülkeye getirilen vatandaşlara kabarık bir fatura çıkardı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, geri dönen yolculara yaklaşık bin euro fatura gönderildi.

HÜKÜMETE DAVA AÇTILAR

Geri dönüş masraflarına tepki gösteren vatandaşlar, şu ana kadar hükümete karşı onlarca dava açtı.

Bakanlığın açıkladığı rakam, Hür Demokratik Parti (FDP) Milletvekili Roman Müller-Böhm tarafından geri dönüşlere ilişkin hükümete yönelttiği soru önergesine verilen cevabın ardından gündeme geldi.

Verilen cevapta aralık ayı ortasına kadar 28 bin 728 kişiye geri dönüşlerle ilgili fatura gönderildiği kaydedildi.

240 BİN VATANDAŞA FATURA

İsveç Gündemi'nde yer alan habere göre Alman hükümeti, Dünya Sağlık Örgütü'nün, koronavirüs salgınını resmen küresel bir kriz olarak ilan etmesinin ardından 17 Mart itibarıyla dünyanın farklı ülkelerinde mahsur kalan 240 bin vatandaşını olağanüstü bir çaba ile eve döndürdü.

Herhangi bir tur operatörü aracılığıyla rezervasyon yapan yolcular, Almanya'ya ücretsiz olarak uçtu.

Dışişleri Bakanlığı, 65 bin vatandaşını ve turisti yüksek riskli bölgelerden ülkeye getirmek için uçaklar kiraladı. Bu kapsamda nisan ayı sonuna kadar 65 ülkeden yüzlerce uçuş gerçekleştirildi.

Güney Amerika ve Asya ülkelerinden Almanya'ya dönen vatandaşlardan 600 euro ödemesi istendi. Yeni Zelanda, Avustralya veya Pasifik'ten dönecek Alman vatandaşlarına ise bin euroluk bir bilet fiyatı çıkarıldı. Şimdiye kadar, maliyetlerin yalnızca 10,6 milyon eurosu, yani yaklaşık yüzde 11'i geri alındı. Hükümet tahminlerine göre, 23 milyon euroluk ödemenin hala Alman vatandaşları tarafından karşılanması bekleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)