BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlman turistler Türkiye'ye akın edecek----

Alman turistler Türkiye'ye akın edecek

Alman turistler Türkiye'ye akın edecek
11 Ocak 2018 - 18:00 www.finansgundem.com

Almanya'dan Türkiye'ye bu yıl turist akını bekleniyor. İki yıldır Almanya'dan Türkiye'ye düşen turist sayısında bu yıl güçlü bir büyüme yaşanması öngörülüyor.

Dünyanın en büyük tur operatörlerinden TUİ, Almanya'dan Türkiye'ye erken rezervasyonlarda geçen yıla göre yüzde 70 artış kaydettiklerini ve yaz sezonunda uçuş kapasitelerini artırdıklarını açıkladı. Stuttgart Turizm Fuarı (CMT) açılışında konuşan TUİ Almanya turizm şefi Stefan Baumert, “2018 yaz sezonu için rezervasyonlar çok iyi gidiyor” dedi.

AİLELER TÜRKİYE'Yİ TERCİH EDİYOR

TUİ bu artış sonucu Antalya'ya uçuş kapasitelerini 100 bin koltuk artırdıklarını açıkladı. Hamburg, Hannover, Frankfurt, Leipzig, Düsseldorf, Köln, Nürnberg, Münih ve Stuttgart'tan Antalya'ya uçak seferleri artırılacak.

Thomas Cook'a ait Öger Tours da 2018 yaz sezonu Türkiye rezervasyonlarında çok büyük artış kaydettiklerini belirtti. Öger Tours özellikle çocuklu ailelerin Türkiye'yi tercih ettiğini açıkladı.

2016'da İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda terör saldırısı sonucu 12 Alman turist hayatını kaybetmişti. Terör saldırısı 2016'da Almanya'dan Türkiye'ye turist akınını olumsuz etkilemişti. 2017'de ise Türkiye-Almanya arasında ikili ilişkilerde yaşanan gerilim sonucu Alman turistler gözde tatil ülkesi olarak gördükleri Türkiye'ye uzak durmuşlardı. 2016'da TUİ’nin Türkiye rezervasyonlarında yaklaşık yüzde 50 civarında düşüş kaydedildi. 2017'de de düşüş devam etti. 2018 erken rezervasyonlarındaki yüzde 70 artış Alman turistlerin tekrar Türkiye'ye geri döndüğünün en önemli işareti olarak nitelendi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)