BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlman ThyssenKrupp ve Tata birleşti----

Alman ThyssenKrupp ve Tata birleşti

Alman ThyssenKrupp ve Tata birleşti
02 Temmuz 2018 - 09:47 www.finansgundem.com

Alman endüstri devlerinden ThyssenKrupp, çelik işini Hindistan şirketi Tata ile birleştirme kararı aldı ve anlaşmaya varıldığını duyurdu

Endüstriyel mühendislik ve çelik üretiminde dünyanın en büyüklerinden biri olan Almanya merkezli ThyssenKrupp, uzun süredir devam eden görüşmelerde Tata ile birleşme için anlaşmaya varıldığını belirtti. Birleşme ile Avrupa'nın en büyük 2. çelik üretici doğmuş olacak.

Piyasada dengeleri bozan ucuz Çin çeliğiyle daha iyi rekabet etmeyi de amaçlayan birleşmeden doğan yeni şirketin adı "Thyssenkrupp Tata Steel" olarak belirlenirken merkezinin de Hollanda'ya taşınacağı açıklandı.

Yüzde 50/50 ortaklıkla kurulan şirket 2006 yılında Arcelor ve Mittal birleşmesinden bu yana Avrupa çelik endüstrisinin en büyük hamlesi olarak görülüyor. AB ve diğer kurumların onayının ardından ThyssenKrupp ve Tata birleşmesi gerçekleşmiş olacak.

Yeni şirkettin yılda 21 milyon ton üretimle 15 milyar euro civarında ciro yapması öngörülürken, birleşme sayesinde yılda 400 ila 500 milyon euro arasında bir tasarruf planlanıyor.

Şirketin 34 ülkede toplam 48 bin çalışanla faaliyet göstermesi ancak 4 bin kişinin işinden olması bekleniyor. Bu kaybın iki şirket arasında eşit dağılacağı da gelen haberler arasında.

Yürüyen merdivenlerden denizaltılara dek pek çok alana ürün tedarik eden ThyssenKrupp çalışanları birleşme planlarını bir süredir protesto ediyordu. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)