BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlman sanayisinin beklentisi 3 yılın zirvesinde----

Alman sanayisinin beklentisi 3 yılın zirvesinde

Alman sanayisinin beklentisi 3 yılın zirvesinde
23 Şubat 2021 - 14:15 www.finansgundem.com

Almanya'nın şubat ayı ihracat beklentileri anketinin sonuçları yayımlandı. Bu yılın ocak ayında 7,5 puan olan Sanayi İhracat Beklenti Endeksi, Eylül 2018’den beri en yüksek seviyesini görerek 10,7 puana yükseldi.

Almanya'da Ifo İhracat Beklenti Endeksi, ülkenin en önemli ticaret ortakları olan Çin ve ABD'de ekonomik toparlanmanın hızlı olacağına dair beklentilerin etkisiyle, şubatta 3,2 puan artarak 10,7 puana yükseldi.

Ifo Başkanı Clemens Fuest, 2 bin 300 firmanın katıldığı ankete ilişkin yaptığı değerlendirmede, Alman ihracatçılar arasında duyarlılığın önemli ölçüde iyileştiğini belirtti.

"Çin ve ABD'nin ekonomisindeki yükseliş Alman ihracatçılara yardımcı oluyor"

Fuest, “Çin’in iyi ekonomik durumu ve ABD’nin üretimindeki artış Alman ihracatçılara yardımcı oluyor” ifadesini kullandı.

Kimya sektörü ile makine ve ekipman üreticilerinin ihracatlarında önemli bir artış beklediklerini aktaran Fuest, otomotiv üreticilerinin de üç aylık bir aradan sonra tekrar yurt dışından daha fazla sipariş beklediklerini kaydetti.

Bundesbank: Alman ekonomisi muhtemelen küçülecek

 

Almanya'nın ticaret ortağı Çin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)