BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlman medyasından şok Türkiye itirafı----

Alman medyasından şok Türkiye itirafı

Alman medyasından şok Türkiye itirafı
29 Mart 2018 - 17:38 www.finansgundem.com

Bugün açıklanan Türkiye'nin 2017 yılı büyüme verisi Alman basınında geniş yankı uyandırdı

Der Spiegel dergisinde çıkan haberde, tüm baskılara rağmen Türk ekonomisinin Çin ekonomisinden bile daha fazla büyüdüğüne dikkat çekildi.

2023 hedefleri doğrultusunda yoluna emin adımlarla ilerleyen Türkiye; Avrupa ve Amerika'nın tüm çabalarına rağmen ekonomide büyük bir büyüme rakamına ulaştı.

2017 yılında; terör olaylarına ve ekonomik operasyonlara diz çökmeyen Türk ekonomisi, yüzde 7,4 oranında büyüdü.

ALMAN HAYRAN

TÜİK tarafından açıklanan bu rakamlar, Alman medyasında da geniş yer buldu.

TÜRKİYE ÇİN'İ BİLE GEÇTİ

Ülkede yayın yapan Der Spiegel'de çıkan haberde, Türk ekonomisinin yakaladığı büyüme rakamlarının Çin'i bile geride bıraktığının altı çizildi.

FETÖ'nün kanlı darbe girişiminin de hatırladığı haberde, Türk ekonomisinin şoklar karşısında büyük bir direnç gösterdiği ifade edildi.

ZİRVEDE TÜRKİYE VAR

Türkiye ekonomisi, geçen yıl yakaladığı yüzde 7,4'lük büyüme oranıyla G20, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Avrupa Birliği (AB) ülkelerine fark attı. AB ortalamasının yaklaşık 3 katı büyüyen Türkiye, dünyanın en hızlı gelişen ekonomilerinden Çin ve Hindistan'ı geride bırakarak G20'de zirvede yer aldı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kor sağır30 Mart 2018 08:10

    Körler sağırlar birbirini ağırlar. Devekuşu misali kafayı kuma gömmüş öyle konuşuyoruz. Yok Türkiye çok iyi durumda, yok bizi kimse çekemiyor falan. Geçiniz efendim, ben hayatımda böyle rezil bir dönem görmedim. Dolar 4 euro 5 benzin 6 lira oldu. İşsizlik aldı yürüdü. Hukuksuz KHK larla 150binden fazla kişi hem işten atıldı, bir çoğu da hapse girdi. Neredeyse komşusuyla savaşacak kadar düşmanlıklar alıp yürümüş, gazeteler hala biz iyiyiz gazı veriyor. Arkadaşlar, 90 yıldır hiç bu kadar kötü olmamıştık. Kabullenin artık.

  • Yorum29 Mart 2018 21:43

    Bu kadar büyüyen bir ülkede işsizlik olmaması gerek hükümet bunu araştırması lazım yani en az % 3 4 azalması lazım dı işsizlik azalırsa ekonomi rayına oturur ayrıca bankaların yüksek karlılığı düşmesi lazım enflasyonu birazda bankalar körüklüyor karlar düşerse enflasyonda düşer