BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAlman iş insanlarını dolandırdı: 2 milyon 700 bin TL'lik vurgun!----

Alman iş insanlarını dolandırdı: 2 milyon 700 bin TL'lik vurgun!

Alman iş insanlarını dolandırdı: 2 milyon 700 bin TL'lik vurgun!
28 Ekim 2022 - 16:49 www.finansgundem.com

Almanya'da enerji şirketi sahibi iş insanlarına kendini 'milyarder' olarak tanıtıp, bu paranın miras kaldığını ve kullanabilmek için Türkiye’ye yatırımcı getirmesi gerektiğini belirterek 2 milyon 700 bin euro dolandırdı.


İstanbul’da yaşayan Ayhan Y., Almanya'da faaliyet gösteren enerji şirketi sahiplerini arayarak kendisine yüklü miktarda miras kaldığını ancak bu parayı kullanabilmek için ülkeye yatırımcı çekmesi gerektiğini söyledi.

Ayhan Y., bu şekilde iş insanlarına sahte belgeler göndererek paravan şirketler kurdurdu. Bu yolla yaklaşık 2 milyon 700 bin euroluk para gönderen iş insanları, şirketlerin paravan olduğunu anlayınca polise giderek şikayetçi oldu.

Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Ayhan Y. ve beraber çalıştığı tespit edilen 16 kişiye yönelik operasyon düzenlendi.

İstanbul, İzmir ve Muğla'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 17 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, ruhsatsız silah, bin 20 fişek, 2 kilo 556 gram marihuana ile dolandırıcılıktan elde edildiği düşünülen 96 bin 95 avro ile 16 bin 130 dolar ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ayhan Y.’in de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanırken 10 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 2 kişi ise savcılık ifadelerinin ardından salıverildi.

Meclis BTK'dan rapor istedi: 0850'li hatlardan dolandırıcılık!

 

500 kişiyi 15 milyon lira dolandırdılar

 

'Avukatız' diyerek güven kazanıp, emekliyi dolandırdılar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)