BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlman hükümeti 'Holodomor' trajedisini 'soykırım' olarak tanıyacak----

Alman hükümeti 'Holodomor' trajedisini 'soykırım' olarak tanıyacak

Alman hükümeti 'Holodomor' trajedisini 'soykırım' olarak tanıyacak
26 Kasım 2022 - 02:19 www.finansgundem.com

Almanya hükümetinin, SSCB döneminde yaklaşık 4,5 milyon Ukraynalının hayatını kaybettiği Holodomor trajedisini "soykırım" olarak tanımaya hazırlandığı bildirildi.

Alman medyasında çıkan haberlere göre hükümet, dönemin SSCB lideri Josef Stalin'in toprak reformunu çiftçilere zorla kabul ettirmek için attığı adımlar nedeniyle yaşanan ve "Holodomor" adı verilen kıtlığı "soykırım" olarak tanımaya hazırlanıyor.

Hükümet, Hristiyan Birlik (CDU-CSU) partilerinin de desteklediği "Ukrayna'da Holodomor: Hatırla - An - Uyar" başlıklı önerge hazırladı.

"Holodomor"un "soykırım" olarak tanınmasına ilişkin önergenin, 30 Kasım Çarşamba günü Federal Meclis genel kurulunda görüşülerek kabul edilmesi bekleniyor.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Sevgili Annalena 1932-1933 Holodomor soykırımı kurbanlarının anısına saygılı, tarihsel adalete sadık, ilkeli bir duruş sergilediğin için teşekkürler." ifadelerini kullanarak Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'a teşekkür etti.

Baerbock'ta yine Twitter'dan Kuleba'ya hitaben, "Holodomor'da milyonlarca Ukraynalı sistematik açlıktan öldü. Bu suça şu anki adıyla soykırım dememizi istediğiniz için teşekkürler. Federal Meclis'te bunu öne çıkaran herkese teşekkür ederim." paylaşımında bulundu.

CDU-CSU parlamento grubunun insan hakları sözcüsü Michael Brand, FAZ gazetesine yaptığı açıklamada, Alman parlamentosunun Holodomor'u Ukraynalılara yönelik bir soykırım olarak tanımasını "tarihi ve gecikmiş bir adım" olarak niteledi.

Halihazırda İrlanda, Moldova ve Romanya gibi ülkeler Holodomor'u soykırım olarak kabul ediyor.

Holodomor nedir?

Ukraynaca Holodomor, suni şekilde insanların aç bırakılarak ölüme mahkum edilmesi anlamına geliyor.

Sovyet rejiminin 1932-1933 yıllarında Ukrayna topraklarında milyonlarca insanı aç bırakarak ölüme terk ettiği Holodomor trajedisinde yaklaşık 4,5 milyon kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Ukrayna Parlamentosu, 2006'da bu olayı "soykırım" olarak tanıdı.

Almanya, Ukrayna'nın Rusya'ya açtığı soykırım davasına katılmayı talep etti

 

Üç ülkeden Ukrayna'nın açtığı soykırım davasına katılma talebi

 

Litvanya, Rus saldırılarını 'soykırım' olarak tanıdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)