BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAlman fintek devinin ilk şirket alımı----

Alman fintek devinin ilk şirket alımı

Alman fintek devinin ilk şirket alımı
01 Şubat 2021 - 17:49 www.finansgundem.com

Fintek start-up şirketi N26 bu güne kadar 800 milyon fon sağladı, şimdi ise yeni bir şirket satın alma hazırlığında. Berlin merkezli şirket 200 kişiyi daha işe alacak

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Almanya’nın dijital bankası N26 ilk kez bir şirket alımı gerçekleştirmeyi planlıyor. Fintek, korona virüs pandemisine rağmen kayıplarını telafi etti. 3,5 milyar dolar değerindeki fintek şirketi, ana Avrupa birimindeki net kayıplarının 2020 yılında 110 milyon euro olduğunu ve bir önceki yılki 165 milyon euroluk kayıbın ardından düşüş yaşandığını söyledi.

N26 geçtiğimiz yıl için gelir açıklaması yapmayı reddederken, brüt hasılatın 2019 yılında neredeyse iki katlanarak 100 milyon euroya ulaştığını belirtti. Şirketin Avrupa’daki kayıpları da aynı yıl ikiye katlandı. Dijital bankanın 2019 yılında gerçekleşen toplam faaliyet zararı, ABD ve İngiltere pazarları da dahil olmak üzere, 216,9 milyon euro oldu. Şirket geçtiğimiz yıl İngiltere pazarından çekildi.

2013 yılında Maxmilian Tayenthal ve Valentin Stalf tarafından kurulan fintek şirketi, tüm dünyada 7 milyon kullanıcıya ulaştı ve son yıllarda popülerlik kazanan mobil uygulama temelli dijital bankalardan biri haline geldi. Şirketin rakipleri arasında, Avrupa’da Revolut ve ABD’de Chime yer alıyor.
Şirket bugüne kadar Çin’in teknoloji devi Tencent’in ve milyarderler Peter Thiel ve Li Ka-shing'in de aralarında olduğu yatırımcılardan 800 milyon dolar fon elde etti. Bunun üzerine, yeni bir fintek rakibini satın almak için harekete geçti. N26’nın kurucu ortağı Tayenthal, CNBC’ye yaptığı açıklamada “ilginç hedefleri araştırmaya başladık ve devam ediyoruz” dedi. Şirketin her zaman organik büyümeyi desteklediğini de ekledi.

Tayenthal, “bazı alanlarda güçlü olan oyuncular olabilir; borsayı düşünün. Diğer fintek şirketleri olabilir; iyi bir müşteri tabanı olan oyuncular gibi” dedi. Şirketin kurucu ortağı, hali hazırda “somutlaşmış” planlar olmadığını ancak görüşmelerin devam ettiğini ve şirketin “birçok oyuncuyu incelediğini” söyledi.

Tayenthal, “görüşmelerimiz oldu ve ilginç fırsatları değerlendirmeye devam ediyoruz” ifadesini kullandı. Berlin merkezli grup, geçtiğimiz yılın ilk dönemlerinde, korona virüsün küresel ekonomiyi sarsmasından hemen önce, var olan yatırımcılarından 100 milyon dolar değerinde yeni fon elde etti.

N26 son dönemde yeni bir Finans ve Mali İşler Müdürü ataması gerçekleştirdi. Jan Kemper, Tayenthal’in yerini aldı. Daha önce Zalando’da yöneticilik yapmış olan Kemper, 2014 yılında Alman e-ticaret şirketinin halka arz sürecini yönetmişti.

Bu hamlenin ardından N26’nın yakın zamanda halka arzını gerçekleştireceği yönünde söylentiler yükselmiş olsa da, Tayenthal şirketin yakın zamanda böyle bir planı olmadığını söyledi. Ancak son dönemde, ABD’nin tüketici finans start-up’ı Affirm ve dijital sigorta şirketi Lemonade’in başarılı halka arzlarını da dile getirdi.

İngiltere’de bankacılar belirsizlikle savaşıyor

 

Bankalar 2020’de yaklaşık 60 milyar kar etti

 

Eximbank, Avusturya ihracat destek kuruluşu ile anlaşma imzaladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)