BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlman Ekonomisine Rusya etkisi----

Alman Ekonomisine Rusya etkisi

Alman Ekonomisine Rusya etkisi
17 Mart 2022 - 17:46 www.finansgundem.com

Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (DIW), Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başlamasının Almanya için korkunç ekonomik sonuçları olabileceğini öngördü.

DIW tarafından hazırlanan raporda, “Savaşın sonuçlarının büyüklüğünü tahmin etmek mümkün değil. Uluslararası tedarik zincirlerinde halihazırda var olan sorunların tedarik darboğazları nedeniyle daha da kötüleşmesi muhtemeldir” denildi.

DPA’nın haberine göre, Enstitü’nün bin 900 şirket ile yapılan bir anketin sonuçlarına dayanan araştırmasına göre, Rusya’dan gelen önemli hammaddelerin tedarikinde sıkıntı var.

Raporda, savaşın yarattığı tedarik sorunlarına paladyum, nikel ve neon örnek olarak gösterildi.

Söz konusu raporda, “Bu durum daha uzun bir süre devam ederse, alternatifler sınırlı bir aralıkta sağlanabileceğinden, Alman ekonomisi önemli üretim kayıpları riski ile karşı karşıya kalacaktır” ifadeleri de kullanıldı.

Raporda, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının patlak vermesi nedeniyle hala var olan yüklere ek olarak, savaş nedeniyle değerlendirilemeyecek diğer risklerle karşı karşıya kalındığı konusunda uyarı yer aldı.

Ayrıca Rusya’dan Avrupa’ya doğalgaz ithalatının olası bir şekilde askıya alınmasının özellikle ekonomik görünümde önemli bir değişikliğe yol açabileceğine dikkat çekildi.

Almanya hükümeti, Rus gazının Almanya’ya ithalatına ilişkin bir yasağı reddederken, Rusya arzı durdurabilir.(Turkish avsat)

Almanya için büyüme tahminleri düşürüldü

 

Almanya'nın elektrik üretiminde en önemli enerji kaynağı kömür oldu

 

Almanya en az 200 milyar avro borçlanacak

 

Rus casusların Almanya'daki evi ifşa oldu

 

Almanya’da yatırımcı güveni sert düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)