BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlman ekonomisinde durgunlaşma bekleniyor----

Alman ekonomisinde durgunlaşma bekleniyor

Alman ekonomisinde durgunlaşma bekleniyor
15 Mart 2023 - 12:34 www.finansgundem.com

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (ifo), 2023 yılında Alman ekonomisinde durgunlaşma bekliyor

Almanya'nın önde gelen ekonomik düşünce kuruluşlarından ifo, Alman ekonomisi için 2023 ve 2024 yılı ekonomik tahminlerini teyit etti. Alman ekonomisinin bu yıl geçen yıl ile aynı seviyelerde olmasını bekleyen Ifo, GSYH büyüme tahminini yüzde -0,1 olarak korudu.

Tüketici odaklı sektörlerin yüksek enflasyondan sıkıntı çektiklerini ve daralmakta olduklarını ifade eden ifo, imalat aktivitesinin ise büyümeye destek vereceğini öngördü. Alman ekonomisinin gelecek yıl ise daha güçlü, yüzde 1,7, büyüme göstermesi bekleniyor.

ifo'nın ekonomik araştırmacısı Timo Wollmershauser hazırladığı raporda, "Yılın ilk çeyreğinde GSYH'nın yüzde 0,2 daha daralması sonrasında ekonomi yılın geri kalanında toparlanacak. Yıl ortasından başlayarak, artan reel ücretler Almanya'nın yurt içi ekonomisini destekleyecek" dedi.

ifo, manşet enflasyon oranının bu yıl yüzde 6,2 ve gelecek yıl yüzde 2,2 olmasını beklediği Almanya'da çekirdek enflasyonun bu yıl yüzde 6,3'e yükseleceğini ve 2024'de yüzde 2,8'e gerileyeceğini öngördü.

Ekonomide zayıflığın bu yıl iş gücü piyasasında toparlanmayı bir miktar daraltacağını öngören Ifo, işsiz sayısında artışın 50 bininin Ukrayna vatandaşlarından kaynaklanacağını belirtti. Geçen yıl yüzde 5,3 olan işsizlik oranının bu yıl yüzde 5,4 olmasını bekleyen Ifo, gelecek yıl ise oranın yeniden yüzde 5,1'e ineceğini tahmin etti.

Almanya'da işsiz sayısının 2023'te 2 milyon 464 bin olması ve 2024'te 2 milyon 326 bine gerilemesi bekleniyor.

IfW, Almanya için büyüme tahminlerini revize etti

 

Almanya'nın sanayi üretimi beklentileri üzerinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)