BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlman ekonomisi için korkutan tahmin! Brexit'in 6 misli ----

Alman ekonomisi için korkutan tahmin! Brexit'in 6 misli

Alman ekonomisi için korkutan tahmin! Brexit'in 6 misli
08 Ağustos 2022 - 16:04 www.finansgundem.com

IFO, AB'nin Çin ekonomisine kapılarını kapatması durumunda, bunun Almanya'ya etkisinin Brexit'in 6 misli olacağını söyledi.

Ekonomi Araştırma Enstitüsü IFO'dan, Almanya ekonomisi için korkutan bir tahmin yapıldı.

IFO Araştırma Entitüsü'nün analizine göre Avrupa Birliği'nin Çin ekonomisine kapılarını kapatmasının Almanya'ya etkisi Brexit'in 6 misli üzerinde olur.

Yapılan açıklamada ticaret savaşının en fazla otomotiv sektörünü vuracağı, sektörde yüzde 8,47'lik düşüş olacağı belirtildi.

Otomotivin ardından ulaşım ekipmanları üreticilerinin yüzde 5,14 düşebileceği ifade edildi.

Bağımlılığını azaltmak için...

Bloomberght'de yer alan habere göre, açıklamada şirketlerin belli pazarlara olan bağımlılığını azaltmak için diğer ülkelere yönelmeleri ve tedarik zincirlerinin çeşitlendirilmesi gerektiği ifade edildi. IFO Enstitüsü'nden Florian Dorn Almanya ve Avrupa Birliği'nin hedefinin stratejik ortaklıkları geliştirmek ve ABD gibi ülkelerle serbest ticaret anlaşmalarını geliştirmek olması gerektiğini belirtti.

Çalışmada, Batı ekonomilerinin Çin ekonomisinden uzaklaşırken ABD ile ticaret anlaşmaları ihtimalinin de olduğu beş senaryo ortaya kondu. Bu tür bir anlaşmanın Çin'le ticaret savaşının etkilerini bir nebze giderebileceği ancak açığı tamamen kapatmayacağı belirtildi.

Enerji krizinin Almanya’yı getirdiği son nokta: İç karışıklık çıkabilir

 

Almanya'da yoksulluk hızla artıyor

 

Çin'in Rusya'dan ithalatında rekor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bp08 Ağustos 2022 17:10

    Hicbisey olmaz bunu yorumlayan kendine faydası olmayan beş para etmezler önce kendi ülkelerinin içinde bulunduğu ekonomiden tut her türlü sahtekarlığı pisliği sefaleti fakirliği yolsuzluğu din ticaretini görsünler Dünyanın her anlamda gelmiş geçmiş en büyük ülkesine palavra atacaklarına