BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlman devi Türkiye'yi seçti----

Alman devi Türkiye'yi seçti

Alman devi Türkiye'yi seçti
25 Temmuz 2013 - 07:54 www.finansgundem.com

Hacı Ömer Sabancı Holding ile ortak olan Alman enerji devi E.ON SE, santrallerini Türkiye'ye kaydıracak

Wall Street Journal gazetesinin konuya yakın kaynaklara dayanarak verdiği haberine göre, Alman enerji devi E.ON SE, Avrupa'da karlılığı düşük seviyede olan bazı enerji santrallerini kapatmayı ve bu tesisleri Türkiye gibi daha hızlı büyüyen gelişmekte olan ülkelere kaydırmayı planlıyor.
E.ON'un Slovakya'nın Malzenice bölgesinde bulunan 430 megavat kapasiteli santralini kapatarak bu santralin gaz tribünlerini Türkiye'ye taşıma konusunu değerlendirdiği ve eğer ekonomik olduğu sonucuna varılırsa söz konusu tribünlerin yüksek enerji talebi ile cazip görünen Türkiye'ye taşınabileceği ifade edildi.
E.ON bu yılın başlarında Türkiye piyasalarına enerji alanında Hacı Ömer Sabancı Holding ile ortak olarak girmişti. İki şirket birlikte 2020 yılına kadar 8000 megavatlık enerji santrali kurmayı hedefliyor. Bu rakam Türkiye'nin bugünkü toplam kapasitesinin yaklaşık yüzde 10'una karşılık geliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)