BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAlman Bankalar Birliği uyardı: Resesyon riski doğabilir----

Alman Bankalar Birliği uyardı: Resesyon riski doğabilir

Alman Bankalar Birliği uyardı: Resesyon riski doğabilir
04 Nisan 2022 - 17:23 www.finansgundem.com

Alman Bankalar Birliği, Rusya'dan enerji ithalatı durdurulduğu taktirde Almanya için resesyon riski doğabileceği konusunda uyardı.

Alman Bankalar Birliği (DBD) Başkanı Christian Sewing, Rus petrol ve gazının ithalatının dondurulması durumunda Alman ekonomisinin ciddi bir resesyon ile karşı karşıya kalacağını belirtti.

Bloomberght' te yer alan habere göre, Sewing, BDB tarafından çevrimiçi düzenlenen bir bankacılık konferansında yaptığı konuşmada, Ukrayna’daki savaşın ekonomiye etkisi ve ECB'nin varlık ve faiz konusunda atacak adımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Deutsche Bank Üst Yöneticisi de(CEO) olan Christian Sewing, Alman ekonominin Ukrayna savaşından önemli ölçüde etkileneceği belirterek, Ukrayna savaşından kaynaklanan risklerin Alman bankaları için yönetilebilir durumda olduğunu vurguladı.

DBD’nin Alman ekonomisi 2022 büyüme tahminini Ukrayna’daki savaş başlamadan önceki tahminine göre yarıya indirdiğini dile getiren Sewing, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Almanya’da bu yıl yüzde 2 seviyesinde keskin bir şekilde daha yavaş bir büyüme beklediğini bildirdi.

Sewing, Rus petrol ve gazının ithalatının veya teslimatının dondurulması durumunda Alman ekonomisinin ciddi bir resesyon riskiyle karşı karşıya kalacağı konusunda uyararak, "Rus petrol ve doğal gazının ithalatı veya arzı durdurulursa durum daha da kötü olur. O zaman Almanya'da önemli bir resesyondan kaçınmak zor olurdu.” değerlendirmesinde bulundu.

Sewing, Rusya’ya karşı bir enerji ambargosu durumunda enflasyon yüzde 7,5’nin daha da yüksek oranların görülebileceğini vurguladı.

Çin'deki Kovid-19 salgınında yeni karantina önlemlerine atıfta bulunan Sewing, "Küresel tedarik ve perakende zincirleri bir kez daha teste tabi tutuluyor." dedi.

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yüksek enflasyon döneminde para politikasına değinen Sewing, ECB’den enflasyona zamanında müdahale etme çağrısını tekrarladı.

Sewing, “Negatif faiz politikasının sona ermesiyle ECB, enflasyon beklentilerinde daha fazla artışı sınırlayabilir. Böyle bir sinyale acilen ihtiyaç vardır.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, Almanya, ihtiyacı olan doğalgazın yüzde 55'ini, ham petrolün yüzde 35'ini ve kömürün yüzde 45'ini Rusya'dan alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı ile görüştü

 

'Almanya'daki Rus diplomatlar sınır dışı edilecek' iddiası

 

Almanya'dan Rusya'ya yeni yaptırım tehdidi!

 

Almanya'da ihracat beklentilerin üzerinde

 

Almanya'da koronadan ölenlerin sayısı 130 bini geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)