BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlman Bakan'ın 'soykırım' açıklaması----

Alman Bakan'ın 'soykırım' açıklaması

Alman Bakan'ın 'soykırım' açıklaması
25 Nisan 2015 - 03:19 www.finansgundem.com

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, 1915'te yaşananlarla ilgili tartışmaların bir tek "soykırım" kelimesine indirgenmesinin yanlış olduğunu söyledi

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un, 1915'te yaşanan olaylar için kullandığı 'soykırım' ifadesi Ankara'dan büyük tepki görürken Berlin'den farklı bir açıklama geldi. 

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, 1915'te yaşanan olaylara ilişkin tartışmaların "soykırım" kelimesinin kullanılmasına indirgenmesinin Ermenistan ile Türkiye arasındaki diyalogsuzluğu bitirmeye yardımcı olmayacağını söyledi.

Steinmeier, Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, karmaşık hatıraların ender bir şekilde bir kelime ile ifade edilebileceğini ifade etti.

“Bu konunun basit bir şekilde soykırım kelimesinin kullanılmasına indirgenmesi Ermenistan ile Türkiye arasındaki diyalogsuzluğu bitirmeye yardımcı olmaz” diyen Steinmeier, bu tartışmaların Holokost’u (Yahudi soykırımı) önemsizleştirebileceği konusunda da uyarıda bulundu.

Steinmeier, Almanya’da kendi siyasi gündemi olanların ve ‘Holokost aslında 1933’ten önce başlamıştı’ ifadesini kullananların haklı çıkarılmamasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

1915 olayları için "soykırım" kelimesini kullanmaktan kaçınan Steinmeier, Alman dış politikasının merkezinde Türkiye ile Ermenistan arasında uzlaşma sağlanması olduğunu kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)