BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlman bakandan uyarı: Çok sayıda insan ölebilir!----

Alman bakandan uyarı: Çok sayıda insan ölebilir!

Alman bakandan uyarı: Çok sayıda insan ölebilir!
16 Ocak 2022 - 19:06 www.finansgundem.com

Gelecek haftaların oldukça zorlu geçeceğini belirten Almanya Sağlık Bakanı Lauterbach, Omikron’un son varyant olmayacağı uyarısında bulundu. Alman virolog Drosten ise pandeminin 2022 sonunda bitebileceğini söyledi.


Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, bulaşıcılığı yüksek Omikron varyantıyla nedeniyle önümüzdeki haftaların oldukça zor geçeceği uyarısında bulundu.

Euronews'in haberine göre; Kovid-19'un Omikron varyantının ölüm sayılarını artırabileceğini belirten Lauterbach, Omikron'dan hastanelerin kapasitesinin de etkileneceğini söyledi.

Pazar günü yayımlanan Bild am Sonntag gazetesine konuşan Sağlık Bakanı, "Şu an azalan yoğun bakım hasta sayısı nedeniyle kendimizi yanlış bir duyguya kaptırmamalıyız" ifadelerini kullandı. Lauterbach, halihazırda Kovid-19 vakalarının çoğunlukla gençlerden oluştuğunu, daha yaşlı nüfusun enfekte olması halinde hastanelerin yeniden dolabileceğini belirtti. Lauterbach bu senaryo karşısında hastanelerde yetersiz imkanlarla karşılaşılabileceğinin altını çizdi.

SON 24 SAATTE 60 BİNDEN FAZLA VAKA BİLDİRİLDİ

Resmi verilere göre Almanya'da 16 Ocak Cumartesi günü 60 binden fazla yeni Kovid-19 vakası bildirildi.

Alman Hastaneler Birliği, Bremen, Berlin, Hamburg ve Schleswig-Holstein gibi bazı bölgelerde hastaneye başvuran hasta sayısında halihazırda bir artış görüldüğünü açıkladı.

"NÜFUSTA BAĞIŞIKLIK GÜÇLENECEK"

Öte yandan Almanya'nın önde gelen korona virüs uzmanlarından Christian Drosten, Omikron varyantının Kovid-19'u endemik bir hastalık durumuna getirmek için bir şans olduğunu söylüyor.

Kovid-19'un yayılmaya devam ederek geniş bir nüfusta bağışıklığı güçlendirebileceğini belirten Drosten, bunun aşı korumasında yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Tagesspiegel gazetesine konuşan Drosten, "Virüs yayılmaya devam etmek zorunda ancak bunu, nüfusun büyük oranda aşılandığı bir durumda yapmalı. Aksi takdirde çok sayıda insan hayatını kaybeder" ifadelerini kullandı.

Rusya'da vaka sayısı artıyor

 

Japonya’da Omikron’dan ilk can kayıpları doğrulandı

 

Aşısızlara PCR testi için yeni karar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)