BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlman Bakan'dan ECB'ye mesaj----

Alman Bakan'dan ECB'ye mesaj

Alman Bakan'dan ECB'ye mesaj
23 Haziran 2022 - 10:25 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde artan enflasyon endişeleriyle gözler ECB'ye çevrilmişken, Almanya Maliye Bakanı Lindner, ECB'nin enflasyonu kontrol altına alması gerektiğini söyledi.

Euro Bölgesi'nde mayısta yıllık enflasyon enerji fiyatlarındaki artışın etkisiyle yüzde 8,1'e ulaştı. Bu, enflasyon verilerinin Eurostat tarafından toplandığı son 25 yıldan beri ölçülen en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti.

Avrupa'da, yükselen enflasyonla birlikte enerji arz problemlerinin bölge ekonomilerinin büyümesini engelleyebileceği endişesi gittikçe güçleniyor.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christina Lagarde geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Banka'nın para politikasının sıkılaştırılması yönünde ortaya koyduğu niyeti teyit etti. Lagarde, Avrupalı parlamenterlere yaptığı konuşmada, ECB'nin Temmuz ayı Yönetim Konseyi toplantısında faizi 25 baz puan artırma niyetinde olduğunu tekrarladı. ECB'nin Eylül ayında faizi yeniden artırmasını beklediklerini de vurguladı.

"Harekete geçmeli"

Enflasyon endişeleri karşısında son olarak Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyonu kontrol altına almak için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

"Benim izlenimim bir süre için bir ekonomik krizde olduğumuz yönünde" diye konuşan Lindner, "ECB bağımsız, ancak diğer taraftan, enflasyonu kontrol altına alacak tedbirleri uygulamaya koyma sorumluluğu var" dedi.

Lindner, enflasyonun kontrol altına alınması için ECB'den hangi adımları beklediği konusunda detay vermedi.

Yüksek risk primlerinin bir piyasa sinyali olduğunu ve merkez bankası müdahalesi için bir neden olmadığını anlatan Lindner, "Her şeyden önce, merkez bankalarına bir şeyi hatırlatmamız gerekli, onların sorumluluğu fiyat istikrarını sağlamak. Her şey hakkında konuşa bilirsiniz, ancak öncelikle bu birincil görev yerine getirilmeli" ifadelerini kullandı.

Euro Bölgesi'nde enflasyon zirve yaptı

 

Lagarde: Temmuz ayında faiz artırma niyetindeyiz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)