BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlman Bakan: Aşırı sağ demokrasimiz için tehdit----

Alman Bakan: Aşırı sağ demokrasimiz için tehdit

Alman Bakan: Aşırı sağ demokrasimiz için tehdit
07 Haziran 2022 - 14:15 www.finansgundem.com

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Anayasa Koruma Teşkilatı (BfV) Başkanı Thomas Haldenwang ile 2021 Anayasa Koruma Raporu'nu açıkladı. Faeser, aşırı sağın özgür demokratik temel düzenine yönelik en büyük tehdit olduğunu belirtti.

Demokrasi düşmanlarına karşı kararlı adımlar attıklarını dile getiren Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "Aşırı sağ demokrasimiz için en büyük tehdit olmaya devam ediyor. Her şeyden önce, burada yüksek düzeyde şiddet görmeye devam ediyoruz. Radikalleşmeyi durdurmalı, aşırı sağcı ağları parçalamalı ve aşırılık yanlılarını sürekli olarak silahsızlandırmalıyız" açıklamasını yaptı.

Şiddete meyilli aşırı solda da yüksek düzeyde radikalleşme olduğunu söyleyen Bakan, "Aşırı sol şiddetine karşı hala çok tutarlı ve erken müdahaleye ihtiyacımız var" dedi.

İstihbarat faaliyetleri ciddi bir tehdit

Almanya'da diğer devletlerin giderek karmaşıklaşan istihbarat faaliyetlerinin ciddi bir tehdit oluşturduğunu aktaran Faeser, "Rusya'nın Ukrayna'daki saldırganlık savaşıyla birlikte tehdit durumu yeni bir boyut kazandı. Buna çok dikkat ediyoruz. Almanya'da iç güvenliği ve iç barışı Rus casusluğuna, nüfuz etme girişimlerine, yalanlara ve savaş propagandasına karşı savunuyoruz. Putin'in yalanları Almanya'da tutmuyor" diye devam etti.

13 bin 500'ü şiddet eğilimli 33 bin 900 aşırı sağcı var

BfV Başkanı Thomas Haldenwan, Almanya'da aşırı sağcı sayısının artmayı sürdürdüğünü ifade ederek, yaklaşık 33 bin 900 aşırı sağcı bulunduğunu ve bunlardan 13 bin 500'ünün "şiddet eğilimli" olduklarını bildirdi.

Aşırı sağcıların geçen yıla göre yüzde 1,8 arttığını söyleyen Haldenwang, bu rakamın istatistiğinin tutulmasından beri en yüksek seviye olduğuna işaret etti.

'Anayasa düşmanları çok heterojen'

Haldenwang, raporun Alman demokrasisine ve halkın güvenliğine çok farklı alanlardan çok sayıda tehdit olduğunu gösterdiğine işaret ederek, "Neredeyse tüm aşırılıkçı fenomenlerde kişi sayısı yeniden arttı. Anayasa düşmanları çok heterojen; bir yanda devleti reddederek birleşmiş olanları görüyoruz, öte yanda bireysel olarak hareket eden, kendi kendini radikalleştiren failleri ve internette dijital aşırıcılık görüyoruz” diye konuştu.

"Anayasayı Koruma Dairesi, tüm bu gelişmelere karşı koymak için tüm gücüyle çalışıyor" ifadesini kullanan Haldenwang, pandemi sürecince Yahudi düşmanlığı ve komplo teorilerinin yayılmasının arttığını, aşırı sağcıların internette ağ oluşturmaya ve radikalleştirmeye devam ettiklerini dile getirdi.

Fransa'da aşırı sağ grup üyelerine baskın yapıldı

Macron'dan 'aşırı sağ' itirafı

Almanya'dan aşırı sağcılar Ukrayna'ya savaşmaya gitti

Fransa'da 'aşırı sağ' tehdidi

Almanya'dan aşırı sağcılara eylem planı hazırlığı

Faeser: 'En büyük tehdit, aşırı sağcılık'

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)