BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlman askerleri yeni postallara kavuşmak için 6 yıl beklemek zorunda----

Alman askerleri yeni postallara kavuşmak için 6 yıl beklemek zorunda

Alman askerleri yeni postallara kavuşmak için 6 yıl beklemek zorunda
29 Ağustos 2019 - 14:39 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın NATO üyesi olarak askeri harcamaları artırması yönünde baskı yaptığı Almanya'da askerlerin yeni postallara kavuşmak için yıllarca beklemeleri gerektiğinin ortaya çıkması, skandal etkisi yarattı.

Sürekli asker ve teçhizat yetersizliğiyle gündemde olan Alman ordusunun en temel ihtiyaç malzemesiyle ilgili 2016'da her askere ağır şartlar için iki çift ve standart her mevsimlik yerine hafif şartlar için bir çift postal dağıtma kararı aldığı belirtildi.  

Buna göre yeni uygulamanın 2020 sonunda tam teşekküllü devreye girmesi gerekiyordu. 

Ancak Alman medyası, parlamentodaki bir soru önergesine Savunma Bakanlığı'nın yanıtını aktararak askerlerin yeni postallara kavuşmak için 2022'nin ortasına dek bekleyeceklerini duyurdu. 

Taesspiegel gazetesinin konuyla ilgili sorusuna Savunma Bakanlığı "Sektördeki kısıtlı üretim kapasitesi nedeniyle belirlenen mühlete yetişmiyor" açıklamasını getirdi.  

Parlamentonun elindeki belgelere göre Alman ordusundaki 183 bin askerden 160 bini, kışlık postallarının ilk çiftini aldı, ama ikinci çifti alabilen olmadı. 

Yazlık postal ise sadece 31 bin askere dağıtıldı. 

Savunma Bakanlığı'ndan bilgilendirmeyi talep eden milletvekili olan liberal Hür Demokrat Partili (FDP) Marie-Agnes Strack-Zimmermann, "Askerlere yeni postalla donatmanın yıllar alması son derece grotesk. Sonuçta bu moda değil, güvenlik meselesi. İtfaiyecilerin yangınları ayaklarında terlikle söndürdüklerini hayal edebilir misiniz" tepkisini gösterdi. 

Alman askerleri standart model dört mevsimlik postalların kalitesizliği ve rahatsızlığından şikayetçiydi. Bu yüzden orduda yasak olmasına rağmen isteyenlerin kendisine postal satın almasına göz yumuluyor.

Alman parlamentosunun silahlı kuvvetler komiseri Hans-Peter Bartels de yıllık raporunda yeni postal için bu kadar uzun süre beklenmesini eleştirmişti. 

Bunun orduda moral bozukluğu yarattığını vurgulayan Bartels, ayrıca yeni modellerin öncelikle orduya yeni girenlere verildiğini, bu yüzden kıdemli askerlerin kendilerini ikinci sınıf vatandaş gibi hissettiğini belirtmişti. 

Rapora göre Alman ordusunda çok az sayıda asker koruyucu yelek, postal, üniforma, modern miğfer ve gece görme cihazlarıyla donatılmış durumda.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ASMN72-3531 Ağustos 2019 04:27

    şakadan bir haber olsa gerek,4 tilyon dolar milli geliri olan devasa bir güç olan almanya yakında asker ithal ederse şaşırmayalım bu nasıl iş,geçen sene 1 trilyon dolar ihracat,900 milyar dolar ithalat yapan bir dev ğlkeden bahsediyoruz,biz Almanya'nın postal ve diğer teçhizatlarını en uygun fiyat ve kalite ile karşılamaya hazırız,ticaret bakanlığı bu haberden sonra derhal bir heyet oluşturup Almanya'ya gitmeli