BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlkol yasasından bankalara sürpriz çıktı----

Alkol yasasından bankalara sürpriz çıktı

Alkol yasasından bankalara sürpriz çıktı
18 Haziran 2013 - 13:41 www.finansgundem.com

Alkol yasası olarak bilinen 'torba' yasadan, bankaları sevindiren haber çıktı

Yurdun dört bir yanında hızla şubeleşen bankacılık sektörü, kamu tarafından getirilen ek maliyetlerden şikayetçiydi. Örneğin şube harçları... Bankalar, şuebeleri ve yıl içinde açtıkları her şube için belirli tutarda harç ödüyordu. Üstelik, şube ocak ayında veya yılın son ayında açılmış olsa da aynı tutarda harç ödeniyordu. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Genel sekreteri Dr. Ekrem Keskin, 2013 başında yaptığı basın toplantısında, şube harçları konusuna dikkat çekmiş, konu basında büyük yer bulmuştu. Keskin, bu toplantıda yaptığı açıklamada sektöre her yıl 500 milyon liraya mal olan şube harçlarının yüksekliğinden yakınmıştı. Yeni açılan şubelerde yılın son dönemine gelse bile tüm yılı kapsayan miktarda harç ödendiğini kaydetmişti.
Yeni bir banka ocak-şubat ayında da açsa şubenin büyüklüğüne göre 24-48 bin TL civarında harç ödüyordu. Ekim-kasım-aralık ayında açsa da aynı parayı ödüyordu. Bu nedenle yeni şube açılışları yılın ilk aylarında çıkıyordu. TBB, şube harçlarının tamamen kaldırılması veya yeni açılan şubelerin aylık bazda harç ödenmesi için hükümet nezdinde görüşmeler yapıyordu.
Geçen hafta Cumhurbaşkanı’nın önüne gelen Alkol Yasası olarak bilinen "torba" kanun değişikliği paketinin 11’inci maddesinde işte bu yeni şubelere yönelik değişiklik yapıldı. İlgili maddede şu ibarelere yer verildi.
Madde 11: 492 sayılı kanunun (8) sayılı tarifesinin "11- Finansal faaliyet harçları’’ başlıklı bölümünün bir fırkasının (c) bendinde yer alan "(her şube ve her yıl)" ibaresi "(her şube ve her yıl için, şube açılışında şubenin açıldığı ay kesri tam ay sayılmak suretiyle takvim yılının kalan ay süresine isabet eden harç tahsil edilir)’’ şeklinde değiştirilmiştir.  (Ekonomist)
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)