BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlkin: Enflasyon böyle devam ederse hedef tutmaz----

Alkin: Enflasyon böyle devam ederse hedef tutmaz

Alkin: Enflasyon böyle devam ederse hedef tutmaz
04 Kasım 2019 - 15:49 www.finansgundem.com

Prof. Dr. Emre Alkin, aylık enflasyon rakamlarının Ekim ayındaki gibi gelmesi halinde enflasyon hedeflerinin tutmayacağını belirterek “2020 hedefinin tutması için aylık oran yüzde 0.7’yi aşmamalı” dedi.

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Alkin, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Ekim ayına ilişkin enflasyon verilerini değerlendirdi. Yüzde 2 seviyesindeki Ekim ayı enflasyon oranını yüksek bulan Prof. Dr. Emre Alkin, “Fakat yüzde 2’lik aylık artışa rağmen, yıllık enflasyon oranında tek hanede kalmayı başardık. Çünkü geçen yılın (2018) Kasım ve Aralık aylarında enflasyon negatif çıkmıştı. Ekim ayına ait enflasyon rakamları yüksek çıksa da matematiksel olarak yıllık enflasyonun tek hanede kalacağını önceden söylemiştik” dedi.

“Aylık rakam yüzde 0.7 ve altında kalmalı”

“Şimdi gelelim son rakamların, bundan sonrası için ne anlama geldiğine” diyen Prof. Dr. Alkin şöyle devam etti:

“Öncelikle 2020 yılındaki enflasyon hedefimizin yüzde 8.5 olarak açıklandığını hatırlatalım. Bu hedefin tutturulması için bundan sonraki aylarda enflasyon rakamının düşük çıkmaya devam etmesi şart. Benim hesaplamalarıma göre aylık enflasyon rakamları önümüzdeki dönemde yüzde 0.7’den yukarı çıkmamalı ki hedef tutturulsun.”

“Böyle devam ederse hedef tutmaz”

Ekim ayı verisine bakılırsa 2020 yılında, enflasyon hedefleri konusunda Türkiye’yi “heyecanlı” günlerin beklediğini ifade eden ünlü ekonomist “Çünkü enflasyon oranları beklendiği ya da arzu edildiği gibi düşük çıkmayacak. Dolayısıyla Ekim ayı enflasyon oranlarının çok yüksek olduğunu söylerken, önümüzdeki aylarda enflasyon rakamları bu şekilde gelmeye devam ederse hedefi tutturmanın mümkün olmayacağı konusunda uyarımı yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)