BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivAlırsın BMW olursun kepaze----

Alırsın BMW olursun kepaze

Alırsın BMW olursun kepaze
15 Eylül 2021 - 10:46 www.finansgundem.com

Sürekli aynı arızayı veren BMW marka otomobil servisten çıkamıyor. Mağdur müşteri muhatap bile bulamıyor...

Dünyanın en kaliteli otomobil markalarından biri olarak bilinen BMW’nin yeni modelinde çıkan arıza kullanıcılarını mağdur ediyor.  Bir buçuk yıl önce satın alınan BMW marka otomobil defalarca dizel otomobil yakıtına katkı için kullanılan adblue hatası verince Borusan Avcılar Servisi tarafından bakıma alınıyor. Aracın egzozuna bir parça takıldıktan sonra ‘Bir daha bu hatayı vermeyecek” deniliyor, ancak kısa bir süre sonra araç aynı hatayı veriyor. Tekrar servise alınan araç için servis yetkilileri, “Sensörlerde hata varmış düzelttik” bir daha bu hatayı vermeyecek” diyerek aracı müşteriye teslim ediyor.

Her 10 bin kilometrede yani rutin bakım döneminde doldurulması gereken adblue 3-4 bin kilometrede bitince BMW müşterisi bu sefer yolda kalıyor, araç stop ediyor ve çalışmıyor.  BMW Avcılar Servisi aracı tekrar bakıma alıyor ve aradan birkaç gün geçtikten sonra müşteriyi arayan servis yetkilisi, “Biz gerekli testleri ve bakımları yaptık bir hata bulamadık, bir de Alman ekibe göstereceğiz, size de ikame araç ayarlayacağız” diyor.

ULAŞILAMAYAN TELEFON!

Aradan günler geçtikten sonra BMW sahibi bilgi almak için aradığı servis telefonundan kimseye ulaşamıyor. Telefonun yıldız tuşuna basarak daha sonra aranması için not bıraksa da servis yetkililere aramıyor. Ertesi gün BMW servis yetilileri tarafından aranan müşteriye şu sorular yöneltiliyor: “Bu aracı uzun yolda, yüksek devirde mi kullandınız, sürat yaptınız mı?” Mağdur BMW sahibi “Uzun yola da gittim, yüksek devirle de kullandım, süratte yaptım. Bu aracı alırken kimse bana uzun yola gitme, sürat yapma demedi” diyerek tepki gösteriyor. Servis yetkilisi, “Bunu satıştaki arkadaşlar bilemez” diyerek satıştaki arkadaşlarının bilgisiz olduğunu beyan ediyor.

YAŞANANLAR İMAJ ZEDELİYOR

Önce hiçbir hata bulamadıklarını söyleyen BMW servis yetkilisi 6 gün sonra hatayı bulduklarını ve parça değişikliği yapılacağını belirtiyor. Müşterinin, “Değişiklik ne zaman yapılır aracımı ne zaman teslim edeceksiniz?” sorusuna servis yetkilisi, “İçerideki arkadaşlarla konuşup hemen size dönüş yapacağım” diyor, ancak aradan günler geçmesine rağmen arayan soran olmuyor. Araç servise girerken ikame araç konusunda destek olacaklarını söyleyen servis yetkilileri aradan 6 gün geçtikten sonra “10 günün üzerinde serviste kalan araçlara ikame araç verebiliyoruz” diyerek müşteriyi oyalamaya devam ediyor. Yaşananlar ise Borusan gibi kurumsallığıyla övünen bir şirketin imajını zedeliyor.

Daha kaliteli daha güçlü bir araç olduğu için muadillerinin çok üzerinde fiyatı olan BMW’yi tercih ettiğini belirten BMW mağduru, “Alırsan BMW olursun kepaze” diyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir büyük resim.16 Eylül 2021 11:39

    BMW ,Mercedes , Land Rover hiçbiri kusursuz araçlar değildir. BMW konuşuluyor oradan devam edelim bu araçlar Türkiye piyasasına girdiğinden bu yana motor şanzıman yürüyen aksam arızaları nedeniyle yedek parçalarına büyük paralar harcanmıştır. Özellikle pahalı olan Motor aksamlarında bazılarında üretim hatası olduğundan kısa zamanda arızalanmaktadır, vatandaş bunu bilmediğinden kullanım hatası diye insanları mağdur ettiler. Ülkemizde bu gibi üretim hatası teknik konuları araştırıp çözebilecek kurum olmadığından milyarlarca liralık döviz yurt dışından yedek parça ithalatı için harcanmaktadır. Bu araçların trafikte yürütülebilmesi için yedek parçaya harcanan para astronomik boyutlara ulaşmaktadır.

  • Yorum16 Eylül 2021 02:11

    Şimdi konu araç bende telefondan bahsedeyim şu abd li çok çok ünlü telefon markası varya işte onun en üst modelinden aldım neyse kullanıyoruz daha ilk gün cozurdamaya başladı karşı taraf benim sesi anlamıyor bende karşı tarafın aldım gittim aldığım yere kartı Bi değiştirin dedi yeni kart taktık ama yine aynı servise götürdük aldı yanımızda yazılımla ilgili bişey dedi yazılımı yeniledi yine aynı neyse aldılar teli 3 gün sonra Bi daha çağırdılar gidip aldık telefon yine aynı hiç bişey de yapmamışlar götürdüm bu sefer bağırdım çağırdım en son telefonu değiştirdiler ve tüm sorunlar bitti

  • Volkan Ateş15 Eylül 2021 11:19

    Bmw'lerin bazı modellerinde yaşanan kronik turbo arızasını bilmeyen yoktur. Belli bir km üzeri turbosunu değiştirmeyen duymadım. Geç de olsa sorunu giderecekler ama insanlar bir aracı onunla zaman geçirmek, konforlu seyahat yapmak için satın alırlar. Serviste yatan hiçbir araç müşterinin hoşuna gitmez.