BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiAlibaba’ya tekelleşme cezası: 2.8 milyar dolar----

Alibaba’ya tekelleşme cezası: 2.8 milyar dolar

Alibaba’ya tekelleşme cezası: 2.8 milyar dolar
10 Nisan 2021 - 11:30 www.finansgundem.com

Çin’de e-ticaret şirketi Alibaba’ya 2,8 milyar dolar ceza...

Çinli e-ticaret şirketi Alibaba’ya tekelleşme karşıtı yasayı ihlal ettiği gerekçesiyle 18 milyar yuan (2,8 milyar dolar) para cezası kesildi.

Devlet Piyasa Düzenleme Kurumunca (SAMR) yapılan açıklamada, Alibaba’nın rekabeti sınırladığı ve malların serbest dolaşımını engelleyerek piyasadaki hakim konumunu kötüye kullandığı belirtildi.

SAMR, 12 Mart'ta aralarında Tencent, Çinli arama motoru Baidu Inc, Didi Mobility ve Softbank'ın da bulunduğu 12 şirkete tekelleşme karşıtı yasayı ihlal ettikleri gerekçesiyle 77'şer bin dolar para cezası kesildiğini duyurmuştu.

Çin, büyük teknoloji şirketlerinin tekelci uygulamalarının önüne geçmek için yeni düzenlemeleri, 8 Şubat'ta yürürlüğe koymuştu.

Şirketin 2019 gelirinin yaklaşık yüzde 4′ünü oluşturan cezaya ek olarak, Alibaba’nın üç yıl boyunca SAMR’ye kendi kendini inceleme ve uyumluluk raporlarını sunması gerektiğini söyledi.

Şirket yaptığı açıklamada, cezayı kabul ettiğini ve SAMR’nin kararlılığına uyacağını söyledi. Alibaba, soruşturmayla tam olarak işbirliği yaptığını, bir öz değerlendirme yaptığını ve iç sistemlerinde iyileştirmeler yaptığını söyledi.

Çin yönetimi, Alibaba'nın kurucusu Jack Ma'nın 24 Ekim'deki bir toplantıda ülkedeki finansal kurum ve kuralları eleştirdiği konuşmasının ardından hızlıca adım atmıştı ve dev şirketin yöneticisine ait olan finansal teknoloji şirketi Ant Group'un halka arz sürecini durdurmuştu.

Halka arz Ma'nın tahmin ettiği gibi gerçekleşseydi şirketinin borsaya açılmasından 34 milyar dolar gelir elde edilecekti. Bu rakam da tarihin en büyük halka arzı anlamına geliyordu. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)