BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlibaba'dan virüsün vurduğu Çin'e kredi desteği----

Alibaba'dan virüsün vurduğu Çin'e kredi desteği

Alibaba'dan virüsün vurduğu Çin'e kredi desteği
10 Şubat 2020 - 16:54 www.finansgundem.com

İnternet üzerinden ürün satın alma hizmeti ile bir dünya devine dönüşen Çinli Alibaba Holding'den korona virüsün vurduğu ülkesine finansal destek açıklaması geldi.

Alibaba, holdinge bağlı Ant Financial’s MYBank'ın Çin'deki şirketlere 2.86 milyar dolar kredi vereceğini duyurdu. Şirket açıklamayı Çin'in sosyal medyası Weibo'daki resmi hesabı üzerinden yaptı.

Açıklamada korona virüsün en çok etkili olduğu Hubei bölgesindeki şirketlere üç ay boyunca sıfır faizden bir yıllık kredi sunulacağı belirtildi. Açıklamaya göre bu şirketlere bir yıllık kredinin kalan kısmında ise yüzde 20 faiz indirimi yapılacak.

Hong Kong'un en zengininden 18 milyon dolar yardım

Öte yandan Hong Kong'un en zengin kişisi Li Ka Shing, yeni tip korona virüs (2019-nCoV) salgınının merkezindeki Çin'in Vuhan kentine yardım için yaklaşık 18 milyon dolar bağışta bulundu.

TheStraitTimes'ın haberine göre, 91 yaşındaki iş insanı Li Ka Shing'in vakfının Vuhan için yaptığı 17,87 milyon dolar bağış, Çin Kızılhaçı aracılığıyla dağıtılacak.

Vakfın, Hong Kong ve Vuhan'daki sağlık çalışanlarına yardım için malzeme sağladığı da belirtildi. Li'nin 28,3 milyar dolar servete sahip olduğu ifade ediliyor.

Hong Konglu milyarder Vuhan'a bağışta bulundu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)