BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlibaba'dan 8 milyar dolarlık tahvil ihracı----

Alibaba'dan 8 milyar dolarlık tahvil ihracı

Alibaba'dan 8 milyar dolarlık tahvil ihracı
06 Ocak 2021 - 16:15 www.finansgundem.com

E-ticaret devi Alibaba, Çin hükümeti tarafından soruşturmalar sürerken, 8 milyar dolar tutarında tahvil ihraç etmeyi planlıyor.

Alibaba, 1 hafta içerisinde 8 milyar dolar tutarında tahvil ihracı ile borçlanmaya gidiyor. Kaynaklara göre, e-ticaret devi ilk aşamada taban 5 milyar dolar olmak üzere kadar borçlanma hedefliyor. Gelen talebe bağlı olarak ihracın artırılabileceği de gelen bilgiler arasında.

Bu dönemde Jack Ma’nın şirketleri hükümet tarafından yoğun denetim altında. Tahvil ihracı, küresel yatırımcıların da şirkete olan güvenini ölçecek.

Geçtiğimiz aylarda Ant Group’un dev halka arzı hükümet tarafından engellenmiş, şirkete yeni düzenlemeler önerilerek, yıllar önceki bir satın almadan dolayı Alibaba’ya ceza kesilmişti.

Lucror Analytics Kredi Analisti Chuanyi Zhou’ya göre tahvil ihracı Jack Ma üzerindeki belirsizliği anlamak için aydınlatıcı bir hamle olacak, ayrıca “İhraç, Çin’in son zamanlarda değişen düzenleyici davranışlarının ve Alibaba’ya olan etkisinin küresel yatırımcılar tarafından nasıl algılandığını anlamak için iyi olacaktır.” diye belirtiyor.

Alibaba'nın kurucusu Jack Ma ile ilgili video sosyal medyayı salladı

ABD’nin hedefinde Çinli Alibaba mı var?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)