BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAli Koç Türkiye ekonomisi için ne dedi?----

Ali Koç Türkiye ekonomisi için ne dedi?

Ali Koç Türkiye ekonomisi için ne dedi?
09 Temmuz 2014 - 15:18 www.finansgundem.com

Ali Koç, AK Parti'nin 3 dönemlik iktidarının ekonomi üzerinde olumlu etkiler sağladığını belirtertti

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Türkiye'deki siyasi istikrarın, ekonomiye olumlu etkilerde bulunduğunu belirterek, "2002'den beri AK Parti'nin oy oranlarını da büyüterek, 3 dönemlik bir iktidarı var. Bu da  hem kur hem faiz stabilizesine yansıyor. Uzun vadeli borçlanma imkanı kılıyor" dedi.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) temmuz ayı Meclis Toplantısı'na katılan Koç, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Kocaeli'nin sadece Koç Topluluğu için değil Türkiye için çok önemli bir şehir olduğunu söyledi. Kocaeli'nin bugün elde ettiği verilerden daha da ötede olduğunu dile getirerek, çok sayıda büyük şirketin merkezlerini Kocaeli'nin dışında tuttuklarını anlattı.

Ali Koç, ihracat, pazar liderliği, Ar-Ge ve son olarak mühendislik Ar-Ge'si olarak bakıldığında topluluk olarak hedeflerinin çok üzerinde performans sağladıklarını belirterek, "İnşallah, bundan sonrada ülke ekonomisine ve ihracatına benzer şekilde büyüyerek katma değer sağlamaya devam ederiz. Tüpraş, ülkemizin enerji sektöründe tek rafinerisidir. Ford Otosan ve Tüpraş çok ciddi yatırımlar yapıyor. En son Fuel Oil Dönüşüm Ünitesi (RUP) projemiz var. O da inşallah en geç 2015 başında faaliyete geçmesiyle, Türkiye'nin cari açığına 1 milyar dolarlık bir katma değeri olacak" şeklinde konuştu.

Topluluklarının istihdama da katkı sağladığını vurgulayan Koç, Ford'un 1997'de şirket evliliği yaptığı dönemde bin 600 çalışanının olduğunu, bu sayının bugün 10 bine çıktığına dikkati çekti. Koç, Tüpraş'ta da 4 bin 300 çalışanla istihdama katkı verdiklerini anlatarak, "Ford'un kendi çalışanına değil, çarpan etkisine de bakmak gerekir. Ford büyüdükçe yan sanayi büyüyor. Bayiler büyüyor. Onların da istihdam rakamları büyüyor" ifadesini kullandı.

"Türkiye çok daha cazip bir hale geldi"

Türkiye'deki siyasi istikrarın ve onunla birlikte yarattığı ekonomik istikrarın çok büyük bir önemi olduğuna dikkati çeken Koç, şunları kaydetti:

"Geçmişte, 1988-2002 yılları arasında 11 seçim yaşadık. Bunların çoğu uzun ömürlü olmayan koalisyon hükümetleriydi. Ondan sonra da 2002'den beri AK Parti'nin, oy oranlarını da büyüterek 3 dönemlik bir iktidarı var. Bu da tabi hem kur stabilizesine hem faiz stabilizesine yansıyor. Uzun vadeli borçlanma imkanı kılıyor. Türkiye çok daha cazip bir hale geldi. Dolayısıyla yabancı sermaye ve yabancı yatırımcılar çok çok arttı. Yani zincirleme ekonomiye çok olumlu etkileri oluyor. Zaten Başbakanımız da yaptığı konuşmalarda bu verileri, yabancı sermaye olsun, kurlar olsun, faizler olsun, turist sayısı olsun, Türkiye'nin gelişimini gösteren rakamları sık sık telaffuz ediyor. Bunları da aslında politik istikrarın bir sonucu olarak görmek mümkün. Bu da iş dünyasına olumlu olarak yansıyor."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)