BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporAli Koç: Bankalar olarak görevimiz sadece kredi vermek değil----

Ali Koç: Bankalar olarak görevimiz sadece kredi vermek değil

Ali Koç: Bankalar olarak görevimiz sadece kredi vermek değil
12 Ocak 2019 - 09:42 www.finansgundem.com

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sporcu kimliği ve banka yönetiminde yer alan bir isim olarak, kulüplerin harcamaları ve borçlarıyla ilgili, Sabah yazarı Şelale Kadak'a konuştu.

İşte Şelale Kadak'ın o yazısı...

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç'la Futbol Federasyonu ve Bankalar Birliği'nin kulüpleri mali açıdan disiplin edecek program şu anda futbol endüstrisinin en büyük gündemi. Ali Koç ile görüştüğümde Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın da büyük önem verdiği transfer harcamaları ilk merak ettiğim konu oldu.

"Kulüplerin harcamalarında en büyük payı, transfer harcamaları ve oyuncu ücretleri kaplıyor. Şimdi bu harcamaların TFF nezdinde bütçe disiplini altında tescil şartına bağlanması, oyunun mali anlamda ayaklarının yere sağlam basması için kaçınılmaz bir gereklilikti" diyen Ali Koç bu konudaki görüşlerini şöyle özetliyor:

"La Liga'da uygulandığı şekliyle hiçbir kulüp, bütçesinin üzerinde oyuncu transferi yapamamalı ve bu oyunculara bütçe dışı ücret taahhüdünde bulunamamalı. Bütçesini aşan oyuncuları, TFF nezdinde tescil edememeli ve sahaya çıkaramamalı. Böylece kısıtlanacak bütçelerle birlikte transfer piyasasında fiyatların düşmesini ve fayda/maliyet analizinin çok daha dikkatli yapılmasını bekliyoruz."
Kulüplerin bu duruma nasıl geldiği ve borçlarının yeniden yapılandırılması anlamına gelen bankalarla yapılacak anlaşma Fenerbahçe'yi nasıl bir yola sokacağı şeklindeki soruma ise Ali Koç'un cevabı şöyle:

" Asıl sorunumuzun gelir-gider dengesizliği olduğu unutulmamalı. Bugüne kadar gelirleri aşan giderler borçlanarak karşılanmaya çalışıldı. Girilen faiz sarmalı ve kurlardaki dalgalanma ile gelir-gider arasındaki fark daha da açıldı. Bu nedenle borçlanma hızla büyüdü ve faiz yükü çok arttı. Ne yazık ki Financial Fair Play de, bu olumsuz gidişata çare olamadı. Durum böyleyken ilk atılması gereken adım gelir-gider dengesizliğini ortadan kaldırmak, bu sayede borç artışının önüne geçilmesini sağlayacak yapısal reformları hayata geçirmek. Futbolda yeni rekabet şartları getirmesi beklenen yapısal reformların dizayn sürecine tüm paydaşların katılımlarının hedefe ulaşmak için son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Sonrasında borçların da sağlıklı bir şekilde yapılandırılmasının sadece Fenerbahçe değil tüm kulüplerin mali sağlığını düzeltecek. Futbolda milat olarak anılan bundan sonraki süreçte başarı için disiplin, sabır ve sıkı bir denetim şarttır."

Ali Koç, 'Öneri size geldiğinde bir banka yönetiminde de (Yapı Kredi) yer alan biri olarak ilk tepkiniz ne oldu' şeklindeki soruma ise şöyle cevap veriyor:

"Gayet doğal karşıladım. Kamuoyunda borçların silindiği ya da Ziraat Bankası tarafından ödendiği şeklinde gerçeği yansıtmayan haberler yapıldığını görüyorum. Hemen hemen tüm sektörlerde uygulandığı üzere futbol sektöründe de borçların yapılandırılması üzerine çalışılıyor. Bankalar olarak görevimiz sadece kredi vermek değil, müşterilerimizin faaliyetlerini sağlıklı yürütebilmeleri adına çift taraflı finansal çözümler üretmek. Müşterilerimizin zor zamanlarında borçlarını yapılandırmak da ekonominin sağlıklı işleyişi için çok önemli bir unsur. Futbol sektöründe yapılmak istenen de bundan farklı bir şey değildir. Futbol sektörünün sürdürülemez mevcut mali durumu ile ilgili olarak, devletimizin insiyatif kullanarak çare aramasını çok değerli buluyorum. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir_umut22 Ocak 2019 16:27

    Sayın Başkanım Recep Tayyip Erdoğan bey Allah rızası için Tüm vatandaşların T.C. Kimlik numaraları var bu T.C. Kimlik numaralarına göre baş vuranların tüm borçlarını ödeme koşullarını kapsamasını istiyoruz. Rica ediyoruz. Sonra Bu T.C. Kimlik numaralarına bloke koyulup Bundan sonra hiç bir bankadan kredi ve kredi kartı alamaması sağlanabilir. Tüm Borçları Kapsasın. Tüm borçlar bir çatıda toplansın tek çatıya ödensin....60 ile 120 Ay vade Faiz oranı 0.60 gibi olursa Vatandaş düşünülmüş olur..

  • Güzel günlere12 Ocak 2019 10:43

    Battı Fener projeniz şimdi başka katakulli peşindesiniz. Bir gerçek Fenerli olarak gayet iyi biliyorum ki sizin derdiniz ne Fenerbahçe ve ne de taraftarı tabii ki spor hiç değil. Kulübün taraftar gücünü ve ortamın hassasiyetini kullanarak acaba siyasi bir hedefe ortak olabilir miyim arzu ve hayali. Ama çok şükür ki düşündükleriniz ayaklarınıza dolaştı. Kısa vadede çıkış yolunuz da kalmadı. Unutmamalıyız artık eski Türkiye hayallerde kaldı . Yaşasın yeni Türkiye ...