BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAli İsmail Korkmaz saldırıya uğradığı sokakta anıldı----

Ali İsmail Korkmaz saldırıya uğradığı sokakta anıldı

Ali İsmail Korkmaz saldırıya uğradığı sokakta anıldı
02 Haziran 2020 - 22:18 www.finansgundem.com

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz, saldırıya uğradığı yerde anıldı

2 Haziran 2013'te Gezi Parkı protestolarında saldırıya uğrayıp tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra yaşamını yitiren üniversite 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz (19), şiddete uğradığı sokakta anıldı. 

Ali İsmail Korkmaz'ın saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak'ta anma töreni düzenlendi. Anma etkinliğine CHP'li milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt ile yaklaşık 50 kişi katıldı. Kalabalık sık sık 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür' ve 'Ali İsmail Korkmaz onurumuzdur' sloganları attı.

Kalabalık adına konuşan Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Özge Akgül Ayaz, “7 yıl önce Türkiye yakın tarihinin en demokratik mücadelesi olan Gezide gençlerimizi yitirdik. Bu sokak ‘nefes alamıyorum’ diyen 19 yaşındaki bir gencin ölümüne şahitlik yaptı. Adı bile değişmedi. O günden beri Emel annenin dediği gibi adalet bekliyoruz. Bu günden yarına unutmayacağız çığlığımız oldu Ali İsmail Korkmaz’ın sözleri. Vurmayın” dedi.

Gezi’nin Ali İsmail Korkmaz, Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım, Abdullah Cömert, Ahmet Atakan, Hasan Ferit Gedik ve Berkin Elvan olduğunu kaydeden Ayaz, “Gezi; doğaya, insanlığa, sanata sahip çıkmadır. Gezi, farklılıkların bir olma başarısıdır. Gezi ruhtur. Gezi, sen-ben değil ‘biz’ ola bilmedir. Yaşasın, kurtuluşa tek başına değil hep beraber ulaşmak isteyenler. Yaşasın Gezi ruhuna sahip çıkanlar. Yaşasın çocukları için daha mutlu, daha barışçıl bir dünyanın hayalini yaşatanlar” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık, Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafının önüne kırmızı karanfiller bıraktıktan sonra dağıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)