BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAli İ. Korkmaz davasında iddianame kabul edildi----

Ali İ. Korkmaz davasında iddianame kabul edildi

Ali İ. Korkmaz davasında iddianame kabul edildi
24 Eylül 2013 - 16:40 www.finansgundem.com

Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne ilişkin hazırlanan iddianame kabul edildi

Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemlerde darbedilen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne ilişkin hazırlanan iddianame kabul edildi.
Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemlerde darbedilen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne ilişkin hazırlanan iddianame 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.
Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan tarafından hazırlanan 6 klasörden oluşan iddianame, Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Şanverdi'nin incelemesinin ardından kabul edildi.
Savcı Erkan'ın 5'i tutuklu toplam 8 sanığın "kasten adam öldürme" ve "adam öldürme suçuna iştirak" suçlarından yargılanmaları istendiği davanın ilk duruşmasının Eskişehir'de görüleceğini bildirildi.
İddianamede, tutuklu sanıklardan polis memuru M.S'nin olayda etkin rol oynadığı belirtilerek, müebbet hapis ile cezalandırılmasını talep edildi. Sivil şüpheliler İ.K, R.K, M.V. ve E.H'nin ise M.S. ile "fikir ve eylem birliği içinde hareket ettiklerini kabule yetecek kesin deliller bulunmadığı" kaydedildi.
İ.K, R.K, M.V. ve E.H'nin maktule tekme, sopayla vurma şeklindeki eylemlerinin şüpheli M.S'nin eylemine doğrudan katılma olarak kabul edilemeyeceği ifade edilen iddianamede, "Suçun icrasında rolleri ve katkıları, taşıdığı önem göz önünde bulundurulduğunda, şüphelilerin M.S'nin eylemine nazaran suçun yaratıcısı ve yapıcı niteliklerini taşımayan ama onu destekleyici, hazırlayıcı veya kolaylaştırıcı bir durum arz ettiği anlaşıldığından adam öldürme suçuna iştirak ettikleri, şüphelilerin üzerlerine atılı suçlardan yargılanmalarının yapılarak eylemlerine uyan yasa ve sevk maddeleri gereği ayrı ayrı cezalandırılmalarına kamu adına talep ve iddia olunur" denildi.
Davanın 1 ay içerisinde görülmeye başlanacağı öğrenildi.
Eskişehir'de 2 Haziran gecesi Gezi Parkı eylemleri sonrasında henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce darbedilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 10 Temmuz'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.
Soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla Korkmaz'ın darp edilmesi olayına karıştığı iddiasıyla mahkemeye sevk edilen, aralarında bir polisin de bulunduğu İ.K, M.S, R.K, M.V. ve E.H tutuklanmıştı. Polis memurları Ş.G, H.E. ve Y.A'nın ise tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)