BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAli Fuat Yılmazer gözaltında----

Ali Fuat Yılmazer gözaltında

Ali Fuat Yılmazer gözaltında
23 Temmuz 2014 - 02:46 www.finansgundem.com

İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, evindeki aramanın ardından gözaltına alındı

Türkiye dün sabahın ilk ışıklarına başta İstanbul olmak üzere 22 ilde yürütülen eşzamanlı sahur operasyonlarıyla uyandı. Terörle Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin hedefindeki isimler, bu sefer meslektaşlarıydı. Çoğu Ergenekon ve Balyoz operasyonlarını yürüten polisler, tıpkı Ergenekon ve Balyoz’da olduğu gibi geceyarısı baskınlarıyla elleri önden, arkadan kelepçelenerek, kameraların önünde gözaltına alındı. Bazı üniformalı polislerin de kelepçelendiği operasyonlar şöyle gelişti:

KOKUSU GELDİ

İstanbul’da 2 ayrı şubenin gerçekleştirdiği operasyonların hedefindeki isimler polis olsa da suçlamalar farklıydı. İlk aşamada 69’u yakalanan 76 şüpheliye yöneltilen suçlama, ‘casusluk’. Şüphelilerin, sahte örgüt yaratıp, Başbakan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu binlerce kişinin telefonlarını dinlediği öne sürüldü. İkinci operasyonda ise Ergenekon, Balyoz gibi operasyonların mimarı olan eski İstihbarattan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer’in de  aralarında bulunduğu 30 kişi, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce gözaltına alındı.

Bu kişilere yöneltilen suçlama ise ‘Sahte isimlerle ve usulsüz işlemlerle yasadışı telefon dinlemeleri’ iddiası oldu. Terörle Mücadele ve Organize Şube ekipleri arama ve el koyma için mahkeme kararını alıp hazırlık yaparken önceki gün, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele eski Şube Müdürü Yakub Saygılı Twitter’dan “Havada operasyon kokusu var” başlıklı bir yazı paylaştı. Akşam saatlerinde ise @Fuatavni isimli Twitter hesabından operasyon yapılacağı duyuruldu. Bunun üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, operasyonu saat 07.00’den 03.00’e aldı. Operasyonun hedefindeki en önemli isimler ise Poyrazköy ve Balyoz gibi soruşturmaların yanı sıra 7 Şubat’ta MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve İstihbarat yöneticilerine yönelik operasyonu yürüten Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Yurt Atayün ve dönemin Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse’ydi. 22 ilde eş zamanlı başlayan operasyonlar kapsamında ilk etapta 69 kişi gözaltına alındı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)