BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAli Babacan'dan bankalara sert uyarı----

Ali Babacan'dan bankalara sert uyarı

Ali Babacan'dan bankalara sert uyarı
16 Haziran 2013 - 08:24 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Bababcan Gezi Parkı olayları kapsamında bankaları uyardı: "İdeolojik davranmayın"

Başbakan Yardımcısı Babacan bankaları yine uyardı. Bankacıların camdan bir kalede oturduğunu söyleyen Babacan, "Kimseye taş atmayacaksınız" dedi
Geçtiğimiz hafta bankalara "İdeolojik davranmayın" uyarısı yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan sert bir mesaj daha geldi. Babacan, "Bankacılar olarak camdan bir kalede oturuyorsunuz. Orada oturuyorsanız, kimseye taş atmayacaksınız. Taş attığınızda karşılığı kötü olur" dedi. Bir TV kanalında soruları yanıtlayan Babacan, bankacıların günlük siyasi tartışmaların dışında olması gerektiğini söyledi.
HERKES İŞİNİ YAPSIN
Bankacılığın itibar ve güven üzerine kurulmuş bir sektör olduğunun altını çizen Babacan, "Herkes kendi işine odaklansın" mesajı verdi. Babacan, günlük tartışmaların içine girecek tarzda söylemlerin kabul edilemeyeceğini dile getirdi. Bakan Babacan, "Siyaset kurumu bunun cevabını fazlasıyla verir" dedi. Bu durumdan bankaların zarar göreceğini belirten Babacan, finans kurumlarının itibarlarını korumak için önce kendilerinin çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.
ESKİ GÜNLERİNİ ÖZLEYEN BANKALAR VAR
Bankalar arasında faizlerin yükselmesini isteyenlerin olabileceğini söyleyen Babacan, "Finans kurumlarının tek gelir kaynağı faiz değil. Bankalarımızın düşük faiz ortamına kendilerini adapte etmeleri gerekiyor. Pek çoğu bunu yaptı ama aralarında eski günleri özleyenler olabilir" diye konuştu.
BIST'TEN ÇIKIŞ 1.2 MİLYAR $
Şu anda uluslararası yatırımcıların Türkiye piyasasındaki hisse senedi varlığının 75 milyar dolar olduğunu ifade eden Babacan, "Olaylar başladığı günden bu yana Borsa İstanbul'dan 1 milyar 280 milyon dolar çıktı" değerlendirmesini yaptı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bbb16 Haziran 2013 11:56

    Parayla uğraşıp siyasete girmemiş banka yoktur. Her zaman hükümetleri satın almışlar ve çıkarları doğrultusunda kullanmışlar, tehdit etmişlerdir. Şimdi de aynısı olmaktadır. Bunların ipleri dışarıda olduğundan bu asla değişemez. Çünkü, dışarıdan sendikasyon da almaktalar. Ama yurt içinde yüksek faizle çalışıp milleti soyup soğana çevirmeyi istemekteler.