BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAli Babacan'dan 300 milyon $'lık müjde!----

Ali Babacan'dan 300 milyon $'lık müjde!

Ali Babacan'dan 300 milyon $'lık müjde!
06 Şubat 2014 - 18:35 www.finansgundem.com

​Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, müteahhitlere, dünyanın en büyük bankalarından birinin Türkiye'ye gelmek için başvurduğunu müjdeledi

İnşaat Sanayicileri İşverenleri Sendikası (İNTES), bugün bir ilke imza attı. Yaklaşık 30 yıldır yapılan "Geleneksel İNTES" toplantısı ilk kez basına kapatıldı. Yaklaşık 10 gün önce basın mensuplarına özel davetiye gönderen İNTES, dün akşam ise; "Değerli Dostumuz; Başbakan Yardımcımız Sayın Ali Babacan’ın katılımlarıyla 06 Şubat 2014 Perşembe günü 167. Geleneksel Toplantımız ekonomimizdeki gelişmelerin değerlendirileceği sohbet toplantısı şeklinde yapılacağından basına kapalı olmasına karar verilmiştir.  Anlayışınız için teşekkür eder, bir başka etkinlikte sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtiriz" diyerek toplantıyı basına kapattıklarını duyurdu.

BAŞKAN TOPLANTIYA GELMEDİ
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın konuk konuşmacı olduğu, 167. toplantıda bir başka ilk daha yaşandı. Aralık ayında İNTES Başkanlığına seçilen Kolin İnşaat'ın sahibi Celal Koloğlu, toplantıya gelmedi. Babacan'ı ise eski Başkan Şükrü Koçoğlu ile yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

ÜÇ SORU SORULDU
Basına kapalı toplantıda Babacan, işadamlarına dünyada ve Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmeler ile siyasi gelişmeler hakkında bir sunum yaptı. Toplantı sonrasında ise işadamları Babacan'a Kamu İhale Yasası'nda yapılan değişikliklerden duydukları rahatsızlıkları dile getirdiler. Özel sektörün dış borcundaki artışa dikkat çekerek, kurdaki yükseliş nedeniyle oluşacak zararlar anımsatılıp büyümede sorun olup olmayacağı soruldu. Ayrıca özel sektörün borcunu ödeyememesi durumunda bu borcun bankalara kalması durumunda rasyolar bozulur mu, bu hesabı yaptınız mı, denildi.

DÜNYANIN EN BÜYÜKLERİNDEN BİRİNE LİSANS VERİLMEK ÜZERE
Başbakan Yardımcısı Babacan, soruları tek tek yanıtlamak yerine toplu olarak yanıtlamayı tercih etti. Edinilen bilgiye göre işadamlarına dünyanın en büyük bankalarından birinin Türkiye'de lisans almak için başvurduğunu ve kendisine lisans verilmek üzere olduğunu açıkladı. Banka ismi vermeyen Babacan, lisans almasıyla 300 milyon dolarlık sermaye getirme taahhüdünde bulunduğunu anımsattı.

ÖZEL SEKTÖR, KENDİ PARASINI TEMİNA0T GÖSTEREREK BORÇLANIYOR
Son dönemde yaşanan gelişmelere rağmen yabancı sermayenin Türkiye'ye gelmek istediğine dikkat çeken Babacan, özel sektörün dış borcunun ise sorun yaratmayacağını vurguladı. "Özel sektörün dış borcu var ama teminatı da var. Hatta kendi paralarını teminat vererek borç aldıklarını biliyoruz. Şimdiye kadar özel sektör dış borcu çevirmekte zorlanmadı" dedi.

Sanayi yatırımının önemine dikkat çeken Babacan, sanayicilerin konut, AVM, emlak işine girdiğini, bir imar değişikliği sonrası büyük paralar kazandıklarını söyledi. "Bunlar da olsun ama sanayi önemli. İmar konusunda adalet duygusunu oluşturmalıyız. Düzeltmek için uğraşacağız" diyen Babacan, oyun devam ederken kural değiştirmenin sakıncalarının farkında olduklarını, bunları en kısa sürede düzeltmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

BASINA KAPATMA GEREKÇESİ BAŞKAN MI?
İNTES Başkanlığına geçtiğimiz Aralık ayında seçilen, Kolin İnşaat'ın sahibi Celal Koloğlu'nun adı Sabah-ATV satışı için havuz oluşturulduğu iddialarında yer almıştı. Bu iddialar nedeniyle bazı İNTES üyelerinin başkana 'istifa' etmesi için baskı yaptığı ileri sürülürken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da partisinin Salı günü yapılan  grup toplantısında Koloğlu’na “İNTES Başkanlığı’ndan istifa et” çağrısında bulunmuştu.

Birkaç gün önce üyelere 5 Şubat için toplantı çağrısı gönderen Koloğlu, bu çağrısına kendisi uymadı ve toplantıya katılmadı. Üç üyenin de yurtdışında olması nedeniyle yönetim kurulu 5 üyeyle toplandı ve herhangi bir karar almadan dağıldı. Ancak Koloğlu, bugün yine kendi ev sahibi olduğu geleneksel toplantıya da katılmadı.

PAZARTESİ TOPLANTI VAR BAŞKAN İSTİFA EDECEK Mİ?
İNTES'in 10 Şubat Pazartesi günü ise olağan yönetim kurulu toplantısı yapılacak. Koloğlu'nun bu toplantıya gelerek 'istifasını' verip vermeyeceği bilinmezken, bazı üyelerin hakkındaki iddialar nedeniyle başkanın istifa etmesi gerektiğine dair rahatsızlıklarını dile getirdiği öğrenildi. İNTES yönetim kurulu üyeleri ise, istifanın kişisel bir karar olduğunu, İNTES geleneğinde başkanı görevden almanın bulunmadığını belirttiler. Ancak İNTES'in bu şekilde gündeme gelmesinden ise rahatsız olduklarını anlattılar.
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ???07 Şubat 2014 13:41

    Yeni soygunlar için mi geliyor? Hırsızlara kredi verip bu halkın bilmem neresine koymak için mi?

  • doğa07 Şubat 2014 13:40

    bunun neresi müjde

  • tevfik er07 Şubat 2014 12:44

    peki tekfen dünyanın dört bir köşesinde işler alıyor neden bu hisse senedine yansımıyor.milyar dolarlık ihale aldı arka arkaya ama hisseye rüzgar vurup kımıldatmıyor bile.bu konuda bilgi sahibi ola var ise lütfen paylaşsın.1.5 yıldır düşen hisse neden toparlanamadı

  • hakan07 Şubat 2014 12:41

    2012 yılından berı vakıfbankı hazıneye devredecektınız halen devredemedınız, devırde amac ne elınızı daha kolay mı bankanın kasasına uzatmak yoksa bankayı satmak mı seffaf olun ne yapcagınızı acıklayın

  • eropa07 Şubat 2014 12:39

    bu banka para dağıtmaya mı geliyor para toplamaya mı ?

  • kazım07 Şubat 2014 12:15

    babacan yatırım yapılabilir ülke özelliğimizi koruyoruz,döviz sıkıntısı yaşamayacağız demekmi istemiş.göreceğiz,inşaallah öyledir.

  • VCX07 Şubat 2014 01:30

    Sektöre yabancı ilgisinin varolan atmosfere rağmen sürdüğü anlaşılıyor. Yabancıların bir kısmı bu tür havaları yatırım için fırsat olarak görmeye devam ediyor. Bankacılık sektörüne yabancı ilgisinin sürmesi şu an satış masasında olan bir bankanın taliplilerini de olumlu yönde motive edebilir.

  • Broker06 Şubat 2014 20:15

    Yabancıları kurtarabilmek adına bakalım daha neler göreceğiz:)

  • KILIÇ06 Şubat 2014 19:25

    EKENOMİ HER NE KADAR İYİ GÖRÜNMÜŞ OLSADA ÇARŞI PAZAR GEZİNCE ANLIYORUMKİ TAM BİR BATMA SEFERBERLİGİ YAŞIYORUZ,ALLAHA EMANETİZ

  • Fatsalı06 Şubat 2014 19:19

    Başlık 300 milyon dolar olacak herhalde. GSMH'mızın 3'te 1'i mi gelicek ??

  • dlbyz06 Şubat 2014 18:53

    300 milyon yatırım gelecekti bu banka çıktı halk bankasını satın gitsin rakam komik be