BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAleksey Navalny, Rusya’da gözaltına alındı----

Aleksey Navalny, Rusya’da gözaltına alındı

Aleksey Navalny, Rusya’da gözaltına alındı
17 Ocak 2021 - 22:16 www.finansgundem.com

Almanya'daki tedavisinin ardından ülkesine dönen Rus muhalif lider Navalny gözaltına alındı

Rusya'da zehirlendikten sonra Almanya'da tedavi görerek sağlığına kavuşan Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalny 5 ay sonra döndüğü ülkesinde havalimanında gözaltına alındı.

Navalny'nin inişi öncesi muhalif lideri karşılamaya gelen destekçilerinden bazıları Vnukovo havalimanında gözaltına alındı. Kalabalık burada beklerken Navalny'i taşıyan uçak Şeremetyevo Havaalanına indi. Navalny uçaktan indikten sonra kendisini bekleyen polis tarafından gözaltına alındı.
Devlet Başkanın Vladimir Putin'in en önemli muhaliflerinden biri olan Navalny, Berlin'de uçağa bindiği sırada gazetecilere "Harika hissediyorum, sonunda memleketime dönüyorum," ifadelerini kullandı.

Hafta başında Moskova hapishane yönetiminin ülkeye döndüğünde tutuklanması için her şeyi yapacaklarını açıklamasından bir gün sonra Navalny geri dönme kararı aldığını açıklamıştı. Hapishane yönetimi Navalny'yi 2014'te aldığı ve ertelenen cezasının şartlarını ihlal etmekle suçluyor. Navalny ise davanın uydurma olduğunu savunuyor.

Eylül ayındaki parlamento seçimlerinde seçilmeyi umut eden Navalny 3 ayrı adli dava ile de karşı karşıya. Navalny bu davaların da politik amaçlarla açıldığını belirtiyor.

Putin: Navalnıy vakasıyla ilgili dava açılması mümkün değil

 

Merkel'den Navalnıy'e 'gizli ziyaret'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)