BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAlbert Krespin, Ak Yatırım'da GMY olarak göreve başlayacak----

Albert Krespin, Ak Yatırım'da GMY olarak göreve başlayacak

Albert Krespin, Ak Yatırım'da GMY olarak göreve başlayacak
25 Temmuz 2020 - 19:25 www.finansgundem.com

Albert Krespin'in Türev ve Hazine’den sorumlu GMY olarak Ak Yatırım'da göreve başlayacağı öğrenildi

FINANSGUNDEM.COM / KULİS HABER

Ak Yatırım'ın, piyasalarda tanınan bir ismi bünyesine katmaya hazırlanıyor.

Finans Gündem'e gelen bilgilere göre, 8 yıl boyunca Deutsche Securities Menkul Değerler Genel Müdürlüğü görevini yürüten ve hali hazırda CFA Istanbul Society Başkanı olan Albert Krespin, Ak Yatırım'da Türev ve Hazine’den sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilecek.

2000 yılından itibaren Türkiye'deki sermaye piyasası aracı kurumlar sektörünün önemli aktörlerinden olan Deutsche Securities Menkul Değerler, 20 Temmuz 2020 tarihinde Türkiye'deki faaliyetlerini sonlandırdığını açıklamıştı.

Albert Krespin kimdir?

Albert Krespin, 1996’da Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirdi. 1998’de Koç Üniversitesi’nden MBA derecesi aldı. Aynı yıl o zamanki adıyla Bender Menkul Değerler’de (şimdi Deutsche Securities Menkul Değerler) analist olarak çalışmaya başladı. Yaklaşık altı yıl boyunca araştırma departmanında değişik sorumluluklar üstlendi. Aynı dönemde bir süre Bender Portföy Yönetimi A.Ş.’de yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2004 yılında Deutsche Securities’de Vadeli İşlem Departmanı’nın kuruluşunda bulundu ve 2012 yılına kadar bu departmanı yönetti. Bu süreçte Borsa İstanbul’da bir varant ve sertifika pazarının kurulması çabalarına kurumunda liderlik etti. Deutsche Bank 2010’da Türkiye’deki ilk varantlarını ihraç etti. Krespin, 2012 yılında Deutsche Securities Menkul Değerler Genel Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. Krespin Halihazırda Yatırım Profesyonelleri Derneği’nin (CFA Istanbul Society) başkanlığını yürütmektedir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)