BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlbayrak'tan kamu bankası iddiası!----

Albayrak'tan kamu bankası iddiası!

Albayrak'tan kamu bankası iddiası!
14 Eylül 2015 - 08:52 www.finansgundem.com

Ekonominin "müstakbel patronu" olarak görülen Berat Albayrak bugünkü köşesinde AK Parti MKYK toplantısını değerlendirdi

Davutoğlu'nun Genel Başkan olarak girdiği AKP'nin 5. Olağan Kongresi'nde, parti yönetiminin en etkili organı olan Merkez Karar ve Yürütme Kurulu'nda (MKYK) çok büyük değişim yaşandı. 31 yeni ismin girdiği listede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok yakın isimler dikkat çekti. Erdoğan'ın A takımındaki Efkan Ala gibi isimlerin yanı sıra, Binali Yıldırım ile Erdoğan'ın damadı Berak Albayrak da listeye girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra ile evli olan Berat Albayrak, ekonominin "müstakbel patronu" olarak görülüyor. Siyasete girmeden önce Çalık Holding'de Genel Müdürlük görevinde bulunan Albayrak, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'in çıktığı MKYK'ya girdi. Albayrak son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dünya Bankası Başkanı'yla Huber Köşkü'ndeki görüşmesinde heyette yer almıştı.

Albayrak AK Parti'nin MKYK toplantısının ardından bugün Sabah gazetesindeki köşesinde sonuçları değerlendirdi. Berat Albayra ayrıca yazısının sonunda bazı kesimlerin kamu bankalarının itibarını zedelemeye çalıştıklarını iddia etti. İşte Albayrak'ın o yazısı;



Yeni Türkiye vizyonunun sahibi Ak Parti, geçen hafta bahsettiğimiz şekilde çok önemli bir kongre gerçekleştirdi. Ak Parti tıpkı diğer kongrelerinde olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde özellikle ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemlerde beklenen bütünlük görüntüsünü güzel bir şekilde verdi.

Bugüne kadar bu görevleri ifa eden kadrolar nasıl sorumluluk bilinci ve özveriyle sonuçta ülke menfaati için çalışıp uğraştıysa, yerlerine gelenler de en az onlar kadar bu mücadeleyi göstermek durumundadır.

Ki ancak o zaman, bugün bu bayrak yarışında bayrağı devredenlere karşı gösterilen teveccüh ve edilen teşekkürlere mazhar olurlar.

Burada en önemli nokta artık seçim dönemine girilen şu günlerde iktidar partisinin ve teşkilatlarının uygulayacağı stratejidir. Bundan sonra kalan 48 günde yapılması gereken, bundan önce yapılan ne kadar yanlış varsa artık tekrarlanmamasıdır.

Bu süreçte her bir birey başkaları ne söylerse söylesin görevine odaklanmalı, motivasyonunu en üst düzeyde tutup ülkenin içinden geçtiği bu zor dönemin farkında olarak en üst düzey çaba ve gayreti göstermelidir.

Yenilenen bu vitrinin Türkiye için neler ifade ettiği yakın dönemde daha fazla ortaya çıkacak. İlk günkü aşkla halkıyla bütünleşmesi gereken bu ekip, ülkenin tam da bugün ihtiyacı olan hizmet ve kardeşlik ruhunu da harekete geçirmek durumundadır. Dünün, bugünün ve yarının onlardan beklediği de budur.

Not: Birileri 90'lı yıllardaki alışkanlıklarını hâlâ bırakamıyor. Hem piyasaya ayar verip kamu bankalarının itibarını zedeliyor, hem de spekülasyona dayalı dedikodu bilgileriyle halka açık kurumların piyasada değer kaybetmesine yol açarak aleni suç işliyor. Sonra da BDDK tarafından bunun hukuki yaptırımına muhatap olmamak için yan çiziyor.
Hangi amaca hizmet ettiği belki malum belki müphem bu tarz alışkanlıklar ne zaman son bulacak ciddi manada merak ediyoruz!
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)