BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlbayrak: Reel sektör üzerinde bir paket için çalışıyoruz----

Albayrak: Reel sektör üzerinde bir paket için çalışıyoruz

Albayrak: Reel sektör üzerinde bir paket için çalışıyoruz
03 Ocak 2019 - 14:53 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Önümüzdeki günlerde 1-2 kritik konuda, KOBİ'ler önceliğinde reel sektör üzerinde güzel bir paket çalışıyoruz" dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, reel sektör için yeni bir paketin lansmanını yapacaklarını söyledi.

Albayrak, "Bankacılık sektörümüzde yakın çalışma içindeyiz, önümüzdeki günlerde 1-2 kritik konuda, KOBİ'ler önceliğinde reel sektör üzerinde güzel bir paket çalışıyoruz. Tüm bankaların katılacağı bir çalışma olacak. Önümüzdeki hafta muhtemelen bununla ilgili bir lansmanımız olacak" diye konuştu.

TRT Haber yayınında konuşan Albayrak ayrıca, "Yıl sonu itibarıyla hedeflerimizin neredeyse tamamını tutturduk. Eğer bir seçim ekonomisi uygulansaydı, 2018 yıl sonu itibarıyla bütçe dengesinde koyduğumuz hedefi başaramazdık. 2019 yılı aynı ciddi duruş ve kararlılıkla devam edecek. Bütçe disiplininden de şaşmadan enflasyon sıkı bir şekilde takip ettiğimiz alan olacak, şakası yok" dedi.

"Piyasaların boğulmasına izin vermeyeceğiz" diye konuşan Albayrak, şöyle devam etti:

"İki ayağımız iki pedalda, öyle bir şekilde gideceğiz ki kimse arabanın durdurulmasını beklemesin. Ekonominin çarklarının durmasına izin vermeyeceğiz, kimse frenin köklenip arabanın durdurulmasını beklemesin"

Albayrak, dün gece dolar/TL'yi 5.70'in üzerine taşıyan sert harekete ilişkin de, "Dün akşam Asya piyasalarına dayalı bir dalgalanma oldu ama kısa sürede kendi mecrasında dengelendi" yorumunu yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)