BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlbayrak: Temmuz PMI'ı tarihi bir dönüm noktası----

Albayrak: Temmuz PMI'ı tarihi bir dönüm noktası

Albayrak: Temmuz PMI'ı tarihi bir dönüm noktası
04 Ağustos 2020 - 10:49 www.finansgundem.com

Bakan Albayrak, Temmuz ayı İmalat PMI Endeksi'ne ilişkin, "Şubat 2011'den bu yana en yüksek seviye. Böylece yılın ikinci yarısına ilişkin pozitif beklentilerimiz güçleniyor" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) Temmuz ayında 56,9 seviyesinde gerçekleşti. Bu tarihi bir dönüm noktası: Şubat 2011'den bu yana en yüksek seviye. Böylece yılın ikinci yarısına ilişkin pozitif beklentilerimiz güçleniyor" dedi.

HEDEFE ULAŞMA AZMİMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Bakan Berat Albayrak enflasyondaki düşüşe ilişkin de Twitter üzerinden değerlendirmede bulundu. Bakan Albayrak "TÜFE Haziran ayındaki yıllık %12,62'den Temmuz ayında %11,76'ya geriledi. Enflasyon konusundaki mücadelemizi, hedefe ulaşma azmimizi ve bu konuda atacağımız yapısal adımları kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

İHRACAT, 2020'NİN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Bakan Albayrak, Twitter hesabından ihracat rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Albayrak, "Cari denge yılın ikinci yarısında beklentilerimizden de iyi gerçekleşecek. Türkiye temmuz ayında 15 milyar dolar ihracata ulaştı. Bu, 2020'nin en yüksek seviyesi oldu. Altın hariç karşılama oranı da yüzde 93,9 ile en yüksek değere ulaşıldı. Tüm ihracatçılarımızı tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İmalat PMI'ında 9 yılın en yüksek seviyesi kaydedildi

Enflasyon, temmuzda beklentilerin altında

2020'nin en yüksek ihracat değerine ulaşıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)