BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlbayrak: Enflasyonla mücadele başarılı oluyor----

Albayrak: Enflasyonla mücadele başarılı oluyor

Albayrak: Enflasyonla mücadele başarılı oluyor
03 Aralık 2018 - 10:44 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kasım ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyonda açıklanan tablonun düşüşün güçlü bir şekilde başladığını ve bu düşüş eğiliminin süreceğini gösterdiğini söyledi.

Albayrak twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Tüketici Fiyat Endeksi, Kasım'da bir önceki aya göre %1,44 düştü. Üretici Fiyatlarında da %2,53 düşüş gerçekleşti. Çekirdek enflasyon ise %24.34'ten %20.72'ye geriledi. Bu tablo enflasyonda düşüşün güçlü bir şekilde başladığını ve bu düşüş eğiliminin süreceğini göstermektedir.
Kasım ayı enflasyon rakamları, Eylül ayındaki yüksek enflasyon sonrasında atılan adımların ve Enflasyonla Topyekun Mücadele programının başarısını ortaya koymuştur.
Dengelenme süreci kur ve faizlerden sonra enflasyon rakamlarında da etkisini göstermeye başlamıştır.
Fiyatlardaki köpüğün ortadan kalkmaya başladığı bu süreci, para ve maliye politikalarımızdaki güçlü duruş ile desteklemeye devam ediyoruz.Dengelenme süreci etkisini Aralık ayında da gösterecek. YEP’teki 2018 hedefimizi yakalayacağımızı öngörüyoruz."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emekli03 Aralık 2018 14:27

    2018 yılı son 4 aylık enflasyon oranı % 12,26 iken,bugün açıklanan veri ile % 10,64 e düşmüş oldu.Önümüzde ki ay biraz daha düşürürler sonunda emekli ve memura yeni yılda % 9 zam yaparlar.Bu işler böyle,çevir kazı yanmasın misali...