BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlbayrak: Enflasyonda hedef yüzde 5----

Albayrak: Enflasyonda hedef yüzde 5

Albayrak: Enflasyonda hedef yüzde 5
03 Ekim 2019 - 12:02 www.finansgundem.com

Enflasyon rakamlarını değerlendiren Albayrak "Yeni hedefimiz kazanımları koruyarak, enflasyonda yüzde 5 seviyesine adım adım ilerlemek" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

İlk gün hedeflerimizin başına yazdığımız enflasyonla mücadelede büyük bir aşamayı geride bıraktık. Ağustos ayındaki kur ataklarının ardından ekonomideki en önemli kazanımı sağladık. Ekim ayında yüzde 25 seviyesindeki TÜFE'de ve  yüzde 45 seviyesindeki ÜFE'de tek haneyi yakaladık.

Ekonomide arzu ettiğimiz seviyeye ulaşmak için şimdi yeni hedefimiz bu kazanımları koruyarak, enflasyonda yüzde 5 seviyesine adım adım ilerlemek. Enflasyonda ve cari dengedeki bu başarıyı, ekonominin tüm alanlarına taşıyacağız. Gece gündüz demeden çalışacak ve Sonunda kazanacağız.
Bu arada TUİK’in bugün yaptığı açıklamada, Eylül ayında yıllık bazda yüzde 9.26'ya gerileyen enflasyon rakamları 26 ay sonra tek haneye geriledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VAtandaş03 Ekim 2019 12:18

    %9  luk enflasyonu biz neden görmüyoruz? Elektrik,  doğalgaz, akaryakıt zamları hesaplanmıyor anlaşılan. Yeter artık, Milletle dalga geçmeyin...