BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlbayrak: Çok daha iyi büyüme rakamı gelecek----

Albayrak: Çok daha iyi büyüme rakamı gelecek

Albayrak: Çok daha iyi büyüme rakamı gelecek
09 Mart 2020 - 12:43 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı 'Türkiye için değişim başlıyor' programı kapsamında Denizli'de iş dünyası ile buluştu. Bakan Albayrak konuşmasında, "Daha iyi bir ilk çeyrek büyümesi göreceğiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Denizli'deki 'Türkiye için değişim başlıyor' programı kapsamında Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirdi. Bakan Albayrak ilk çeyrekte çok daha hızlı bir büyüme olduğunu açıkladı. İşte Bakan Albayrak'ın konuşmasından satır başları:

Daha iyi bir ilk çeyrek büyümesi göreceğiz

2019'u beklentinin üzerinde büyüme ile kapattık. Son çeyrekten daha iyi bir ilk çeyrek büyümesi göreceğiz. Türkiye küçülecek diyorlardı. Son 1 yılda yaşanan tüm gelişmelere rağmen 2019 yılının son çeyreğini yüzde 6'lık büyüme ile kapattık.

Korona virüs tedbirimizi erkenden aldık

PMI rakamı son 2 yılın zirvesine çıktı. Dünya negatif ayrışırken biz pozitif ayrışan ülke konumuna geldik. Korona virüs ile ilgili tedbirlerimizi erkenden aldık.

Tekstil sektörü için müjde

Tekstil özelinde rekabet gücünü artırmak için yeni bir finansman programı hazırladık. Uygun vadeli ve faiz oranlı kredi paketi açıklıyoruz.

İmalatta 60 ay vadeli sabit yüzde 9 faizli kredi veriyoruz. Ticaret tarafında ise 9 aya kadar ana para ödemesiz 36 ay sabit yüzde 10 ya da TLREF yüzde 2'lik faiz seçenekli paketimizi devreye alacağız.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.09 Mart 2020 13:15

    ÜLKEMİZDE BU GÜNE KADAR KORONA VİRÜS HASTASI OLMAMASI NEDENİYLE ÜLKEMİZE 100 MİLYONDAN FAZLA TURİST GELMEK İSTEYECEKTİR KAPLICA TURİZMİNE AĞIRLEK VEREREK TURİZM GELİRİMİZİ 200 _300 MİLYAR DOLAR ARALIĞINA YÜKSELTMELİYİZ