BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlbay Özenalp son yolculuğuna uğurlanıyor----

Albay Özenalp son yolculuğuna uğurlanıyor

Albay Özenalp son yolculuğuna uğurlanıyor
02 Mayıs 2014 - 04:26 www.finansgundem.com

Cezaevinde geçirdiği beyin kanaması sonrasında yoğun bakımda tutulduğu GATA'da yaşamını yitiren Balyoz hükümlüsü Albay Özenalp bugün toprağa verilecek

Mamak Askeri Cezaevi’nde ailesiyle açık görüşteyken beyin kanaması geçirerek tedavi altına alınan Balyoz davası hükümlüsü Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp (49) yaşam mücadelesini kaybetti. 5 gündür beynindeki kanama nedeniyle ameliyata alınamayan Özenalp dün sabah saatlerinde vefat etti.

Nurettin Kurt ve Cengizhan Çatal'ın Hürriyet'teki haberine göre Özenalp için bugün Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde saat 11.00’de ‘Cennet Kapısı’ adı verilen morg önünde tören yapılacak. Özenalp, Kocatepe Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

ÖLMEDEN SAHİP ÇIKIN

Özenalp’in ölüm haberinin alınmasının ardından ailesi, yakınları ve devre arkadaşları GATA’ya geldi. Ancak taziye dilekleri için gelen Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve komutanlara, aile yakınları ve emekli arkadaşları “Kendisine sahip çıkmadınız şimdi neden geliyorsunuz” tepkisi gösterdi. Bunun üzerine komutanlar GATA’dan ayrıldı.

Üzüntüye dayanamayarak fenalaşan Murat Özenalp’in eşi Sema Özenalp ilaçla sakinleştirildi, daha sonra kayınvalidesinin Yenimahalle’deki evine götürüldü ve taziyeleri burada kabul etti. Güçlükle konuşan Özenalp, “Buna neden olanlar hesap verecek. Murat suçsuzdu ve kimseye birşey yapmadı” dedi.

KUMPAS ŞEHİDİ

Anne Samiye Özenalp’in evinin penceresine de Türk Bayrağı asıldı. Murat Özenalp’in kardeşi Mine Özenalp ise, “Benim ağabeyim kumpas şehidi oldu. Onu verdik ama diğerlerini vermeyeceğiz, onları düşürüldükleri durumdan çekip alacağız” dedi.

Özenalp’in cezaevi arkadaşları ise “Bu kumpası kuranlar ve hala bu tutukluluklara göz yumanlar ölümlerden birinci derecede sorumludur. Genelkurmay cenaze törenlerine gelip sahipleniyor, bize ölmeden sahip çıksın” açıklamasını ilettiler. Özenalp’in tutuklu arkadaşları ayrıca, cenazeye gidemeyeceklerini belirterek Genelkurmay Başkanlığı’ndan “Cenaze GATA’dan sonra buraya getirilsin, vedalaşmamıza izin verilsin” talebinde bulundu.

İstanbul Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan Özenalp’in ailesine yakın olmak için Ankara’ya naklini istediği ve Mamak Cezaevi’ne konulduğu bildirildi. Özenalp, 16 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

GATA’ya gelen yakınları da Özenalp’e cezaevinde yeterli ilk müdahale yapılamadığı gibi ambulansta da gerekli teçhizatın bulunmadığını iddia ettiler. Mamak Askeri Cezaevi’nin bağlı olduğu 4. Kolordu Komutanlığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

ÜZÜNTÜDEN OLDU

İstanbul Maltepe ve Hasdal’da aynı koğuşu paylaşan cezaevi arkadaşları Özenalp için “Dünya tatlısı bir insandı. Kendi işini bırakır, ihtiyacı olanın yardımına koşardı. Yaşadıklarını sürekli içine attığı için sonunda beyin kanaması geçirdi” dediler.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)