BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAlbaraka Türk Irak’ta büyüyecek mi?----

Albaraka Türk Irak’ta büyüyecek mi?

Albaraka Türk Irak’ta büyüyecek mi?
29 Ocak 2016 - 13:25 www.finansgundem.com

Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, bankası, Türk ekonomisi, bankacılık sektörü ve borsa hakkında Finansgundem.com’a konuştu.

Albaraka Türk, 2016’da ne kadar büyüyecek? Basın toplantısında bu hedefin, “Yüzde 20” olduğunu söyleyen Genel Müdür Dr. Fahrettin Yahşi, Finansgundem.com’a yaptığı açıklamada çıtayı düşürmedi,. aksine yükseltti:
“Yüzde 20’nin altı olmaz ama üstü olur…” Yahşi’ye göre Türkiye yüzde 4, bankacılık sektörü ise yüzde 15 büyür. Albaraka Türk’ün Irak’taki genişleme politikasının gelişmelerle bağlantılı olarak ötelendiğini ifade eden Fahrettin Yahşi, Türkiye’ye yönelik Rusya kriziyle kapanan kapıların, ambargo kapanından kurtulan İran’la açıldığı görüşünde.

Türk ekonomisi hakkındaki düşüncelerini de paylaşan Yahşi, “Ekonomi üst yönetiminin yeni yapısal tedbirleri alma çabası içerisinde olması 2016 yılına ilişkin beklentilerimizi olumlu anlamda besliyor” dedi.

Katılım bankası Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, Finansgundem.com’un sorularını yanıtladı.
 
TÜRKİYE İRAN’I ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMELİ
 
-BDDK’nın bankacılığa yönelik kredi düzenlemelerini nasıl buluyorsunuz, kârları etkiler mi?
 
-BDDK, sektördeki sorunları çok yakından izleyen, takip eden bir kurum. Yapmış olduğu düzenlemeler de bankaların kredi verme faaliyetleri üzerinde olumlu etki yapacaktır.  Tabii kredi verme faaliyetleri olumlu etkilendiğinde de kârlılık üzerinde olumlu etki yapacaktır. O açıdan hem kârlılık hem büyüme noktasında olumlu etkileyecektir.
 
-Rusya krizi ile İran’a ambargonun kalkması 2016’da bölgeyi ve Türkiye’yi nasıl etkiler?
 
-Biri olumlu biri olumsuz etkiliyor. Fakat ben şuna inanıyorum ki Türkiye özelikle ihracat tarafında ülke çeşitlemesi yapabilen ve bunu becerebilen bir ülke. Şu anda İran’da ambargoların kalkmış olmasının, Türkiye’ye ciddi bir imkan kapısını açtığını düşünüyorum. Hatta çok iyi bir zamanda geldi. Çünkü Rusya’nın Türkiye’ye yaptığı kısıtlamanın ortaya çıktığı bir dönemde, İran gibi bir kapının açılıyor olmasını bir imkân olarak görmek lazım. Hatta çok büyük bir imkân gibi görebiliriz ve bunu çok iyi değerlendirmemiz lâzım.
 
-Türk ekonomisinin performansı hakkında ne düşünüyorsunuz? 2016 için öngörünüz nedir?
 
-Aslında bir sorunun farkında olmak, o sorunu çözmenin yarısıdır diye düşünüyorum. Biliyorsunuz 2015’de iki seçim ve bir çok problem olmasına rağmen yüzde 3,5 büyüme ile yılı kapatmak cesaret edici bir durum. Artı, ekonomi üst yönetiminin bu işin farkında olması ve yeni yapısal tedbirleri alma çabası içerisinde olması da 2016 yılına ilişkin beklentilerimizi olumlu anlamda besliyor. İnşallah bu beklentilerimiz o şekilde gerçekleşir. Ama mutlaka sıkıntılar olacaktır. Çünkü 2015’den devir aldığımız sıkıntılar ve 2016’nın kendine özgü sıkıntıları olabilir. Ama biz hep temkinli ve iyimserlik noktasında olaya bakıyoruz ve bunu hiç kaybetmemiz lazım.
 
BANKACILIK SEKTÖRÜ YÜZDE 15’İN ÜZERİNDE BÜYÜR
 
-Türkiye ve bankacılık sektörü 2016 yılında yüzde kaç büyür?
 
-Türkiye’nin 2016 büyümesinin yüzde 4’lerde olacağını düşünüyorum.
Bankalara gelince ki tabiatları gereği büyümek zorundalar, mutlaka büyüyecekler. Onda hiç tereddüt etmeyin. Yani bankacılık sektöründe yüzde 15’in üzerinde bir büyüme her halükârda gerçekleştirir. Albaraka da yüzde 20 büyümeyi hedefliyor. Yüzde 20’nin altı olmaz üstü olur büyümemiz.
 
 -Albaraka olarak ileriye dönük yeni adımlar atacak mısınız?
 
-Bizim Irak’ta bir genişleme politikamız olacaktı ve Irak Merkez Bankası’ndan Basra, Bağdat, Süleymaniye ve Dohuk için izin almıştık. Biliyorsunuz Erbil’de şubemiz var ve bu söylediğim şehirlerle 5 şubeye ulaşacaktık. Biz Irak’ın çok kârlı bir piyasa olduğunu düşünüyoruz ama ülkedeki gelişmeler doğal olarak bu faaliyetimizin realize olmasını ötelememize yol açtı. İnşallah önümüzdeki süreçte bu piyasayı radarımızda tutmaya devam edeceğiz. Bunun dışında henüz olgunlaşmış başka bir yurtdışı planımız yok.
 
HİSSELERİMİZİN DEĞERİ DAHA YÜKSEK OLMALI
 
-Hisse performansı nasıl buluyorsunuz?

 
-Bizim finansal performansımızla hisse performansımız arasında hiç bir ilişki yok. Hisse performansımızın olması gereken seviye daha yüksek olmalı. Fakat şöyle bir şey yaptık ve bunu KAP’ta yayınladık. Hisse geri alım programı açıkladık ve bu bağlamda hisse geri alım programımız devam ediyor. İnşallah bunun hisse performansımıza olumlu katkısı olacağını düşünüyoruz. Ama dediğim gibi hisse geri alım proâgramı her şey demek değil. Biz yöneticiler olarak üzerimize düşen her şeyi yaptık. Finansallarımız açısından çok başarılıyız, bütçe bağlamında verdiğimiz sözleri tuttuk. Son olarak tüm yatırımcılarımız bize güvensin diyorum.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)