BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAlbaraka Türk dev projeye ortak oldu----

Albaraka Türk dev projeye ortak oldu

Albaraka Türk dev projeye ortak oldu
17 Mayıs 2014 - 10:20 www.finansgundem.com

​Varyap ve GAP İnşaat otaklığı Metropol İstanbul karma konut projesindeki haklarının yarısını Albaraka Türk’e sattı

Varyap ve GAP İnşaat ortaklığında Ataşehir bölgesinde Finans Merkezi projeleri kapsamında toplamda 1.5 milyar liralık yatırım değerine sahip olan ve halen inşaatına devam edilen Metropol İstanbul karma konut projesindeki haklarının yarısını Albaraka Türk’e sattı.

İstanbul Finans Merkezi'nin tam kalbi olacak Ataşehir Finans Merkezi'nde Varyap ve GAP İnşaat ortaklığıyla yükselen Metropol İstanbul karma konut projesinin yüzde 14'ü Albaraka Türk Bankası tarafından satın alındı.

Birbirinden önemli konut projelerine imza atan Varlıbaş Grubu bünyesinde bulunan Varyap ve GAP İnşaat ortaklığında İstanbul Ataşehir bölgesinde inşaa edilen Metropol İstanbul karma konut projesinin yüzde 14'ü Albaraka Türk Bankası'na satıldığı kaydedildi.

Varyap Başkanı Erdinç Varlıbaş, Metropol projesinde kendi hisseleri olan yüzde 25’lik hakkın yarısına yönelik olarak Albaraka Türk Bankası ile anlaşmaya vardıklarını belirtti. Varlıbaş ücret ile ilgili ise bilgi vermedi.

Varyap'ın patronu Erdinç Varlıbaş açıklamasında, “Gelecek dönemde gayrimenkulde finans kuruluşları daha fazla rol oynayacak. Projede 99 dönümlük arsanın sahibi Emlak Konut’un yüzde 43’lük hissenine rağmen, Varyap ve GAP İnşaat’ın yüzde 28’lik hisseleri bulunuyordu. Varyap’ın yarı hissenine sahip olan Albaraka Türk böylelikle projenin yüzde 14’lük ortağı haline geldi” ifadelerini kullandı. Albaraka Türk’ün kendilerinden önce bu şekilde 11 projeye yatırım yaptığına dikkat çeken Varlıbaş, bankanın bilhassa Ortadoğu’da oldukça önemli bir satış potansiyeli olduğunu söyledi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)